Arab terrortámadás Izraelben, rengeteg sérült

Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt, több tucat, buszmegállóban várakozó embert sebesített meg egy a gyanú szerint szándékosan gázoló kamionsofőr Izraelben – jelentette a mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tíz sebesültet súlyos állapotban kórházba szállítottak, miután egy férfi a tömegbe hajott kamionjával egy izraeli katonai támaszpont közelében. A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a nehéz rakománnyal megpakolt kamion sofőrje szándékosan a buszmegállóban várkozó emberek felé hajtott, és 

 a terrorista egy izraeli állampolgárságú arab férfi volt.

Összesen 30-40 ember sérült meg, közülük több mint huszat Tel-Aviv környéki kórházakba szállítottak. A kamion sofőrjét a helyszínre érkező biztonságiak agyonlőtték. A gázolás a Glilot nevű, Tel-Avivitól északra fekvő csomópontnál történt. A közelben található az izraeli hadsereg (IDF) hírszerző egysége, és a Moszad, az izraeli hírszerző szolgálat központja is.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy autós a tömegbe hajtott Birminghamben, több ember megsérült. Úgy vélik, hogy szándékosan vezette a járművet a tömegbe az egyetemi gólyák rendezvényén.

Írtunk az esetről, amikor tömegbe hajtott egy autós Minneapolisban és emiatt meghalt egy tinédzser. Az illető ellen gyilkosság és testi sértés miatt emeltek vádat.

Egy autós a tömegbe hajtott a dél-koreai fővárosban, Szöulban, melynek következtében kilenc ember meghalt. A helyi média szerint az autó rossz irányba hajtott, és két másik járműnek ütközött, mielőtt a gyalogosokkal érintkezett volna. Belgiumban egy férfi szándékosan a tömegbe hajtott autójával 2022-ben. Hatan meghaltak, sok a sebesült.

Isztambul Besiktas nevű belvárosi negyedében busz hajtott az egyik megállóban várakozó emberek közé 2019-ben, akik közül legalább tizenketten megsebesültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!