Betiltották a Call of Duty videojátékot Kuvaitban

Vágólapra másolva!
Kuvait betiltotta a Call of Duty legújabb kiadását, amelyben az egykori diktátor, Szaddám Huszein is szerepel és részben az 1990-es években, az Öböl-háború idején játszódik.
Vágólapra másolva!

Kuvait nem ismerte el nyilvánosan a játék betiltását, amely pénteken jelenik meg világszerte — írta a The Independent

A videojáték a CIA operátorait követi nyomon, akik időnként az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten harcolnak. A játékhoz készült előzetesek égő olajmezőket mutatnak be, ami fájdalmas emlék a Kuvaitban élők számára, akik látták, ahogyan az irakiak felgyújtották a az olajmezőket, hatalmas ökológiai és gazdasági károkat okozva. Az iraki csapatok több mint 700 kutat megrongáltak vagy felgyújtottak.

A fejlesztők által a játék indulása előtt közzétett felvételeken Szaddám Husszein és Irak régi háromcsillagos zászlója is látható. Az Activision nyilatkozatában elismerte, hogy a játékot „nem hagyták jóvá Kuvaitban”, de ennél többet nem közöltek.

Call of Duty videójátékkal játszó rajongók
Call of Duty videójátékkal játszó rajongók (Fotó: Hans Lucas/AFP)

Minden kuvaiti előrendelést törlünk, és a játék árát visszatérítjük 

– közölte a vállalat, hozzátéve: továbbra is reménykednek abban, hogy a helyi hatóságok átgondolják, és lehetővé teszik a kuvaiti játékosok számára, hogy "élvezhessék ezt a teljesen új élményt. Az illetékes helyi minisztérium nem reagált a játék betiltásáról szóló döntéssel kapcsolatos kérdésekre.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!