Agyonlőtt egy ügyvédet, és megsebesített két rendőrt egy férfi Litvániában

Vágólapra másolva!
Csütörtökön két rendőrt meglőttek a litván főváros, Vilnius központjában egy épületben, és agyonlőttek egy ügyvédet, aki az események epicentrumában tartózkodott.
Vágólapra másolva!

A lövöldözésben Leonid Pchelintsev ügyvéd meghalt, ezt az ügyvédi kamara elnöke is megerősítette. A baleset pontos körülményei nem ismertek: egyelőre csak annyit tudni, hogy 

az illetőt ki akarták lakoltatni a lakásból, de a rendőrök kiérkezésekor a férfi lövéseket adott le rájuk.

A lövöldöző ezt követően elbarikádozta magát a lakásban, de később megadta magát.

A sérült rendőröket kórházba szállították, de állapotukról egyelőre nem érkezett információ. Az egyik rendőr a mellkasán, egy másik pedig a lábán sérült meg. Őket a golyóálló mellény mentette meg. 

Renatas Požėla rendőrfőkapitány a helyszínen volt, és tájékoztatott, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették, és a lakosságot nem fenyegeti veszély.

Az Ügyvédi Kamara elnöke, Mindaugas Kukaitis elmondta, hogy az ügyvéd halálhíre lesújtó hír és sokkoló a közösség számára. Elmondta, hogy az ügyvédek és a bírósági végrehajtók gyakran válnak agresszió áldozatává. Az Ügyvédi Kamara részvétét fejezte ki a családnak és a kollégáknak.

Nagyon fájdalmas és aggasztó, hogy a bírósági eljárások - kilakoltatások, családi konfliktusok ilyen eseményekhez vezethetnek. A mi kötelességünk biztosítani, elmagyarázni az embereknek, hogy a bírósági döntéseket be kell tartani, végre kell hajtani

- mondta Kukaitis, aki hangsúlyozta, hogy az ügyvéd a bírósági végzést teljesítette. Az eddigi információk szerint a családban konfliktus alakult ki egy bírósági határozat miatt, miután a bírósági döntés értelmében a lakás a feleségéé lett. A férfi büntetett előéletű volt - számolt be róla az LRT.

A határozat végrehajtása kapcsán a bírósági végrehajtók és rendőrök a helyszínre mentek, ekkor került sor a lövöldözésre.

Korábban arról is írtunk, hogy méheket uszított a kilakoltatási végzést hozó rendőrökre egy amerikai nő. A méhek többször is megcsípték a rendőröket, akik közül többen allergiásak is voltak.

Arról is írtunk korábban, hogy Bíró Ica nagy botrányt csapott a kilakoltatásán, kiverte a falat, úgy költözött át a másik lakásába. Arról is beszámoltunk, hogy forró olajat öntött lakótársára egy férfi, mert ki akarták lakoltatni.

Arról is írtunk, hogy tárgyalás közben rálőtt a bíróra egy férfi Kenyában. A férfi azután nyitott tüzet Monica Kivuti Makadara bírónőre, miután ítéletet hozott abban az ügyben, amelyben a felesége is érintett volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!