Az Európai Parlament elnöke bejelentette, megkapta a kérelmet Magyar Péter mentelmi jogának elvételével kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke csütörtökön bejelentette, hogy megkapta a magyar hatóságok kérelmét Magyar Péter mentelmi jogának elvételével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az EP elnöke elismerte, megérkezett a magyar hatóságok kérelme, hogy adják ki Magyar Péter mentelmi jogát. Erről a csütörtöki plenáris ülésszakon beszélt. 

Roberta Metsola azt is elmondta, hogy az ügyben az EP Jogi Bizottságához (JURI) az illetékes, tehát ez a bizottság fogja megvizsgálni, majd pedig véleményt alkotni, amelyről az egész testület fog szavazni.

Mint ismert, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Magyar Péter még a nyár folyamán egy belvárosi luxus-szórakozóhelyen kiskorúaknak tett szexuális ajánlatokat, ezt követően pedig erőszakkal elvette egy férfi telefonját, amit később a Dunába dobott

Magyar Péter, aki korábban a mentelmi jog beszüntetése mellett kampányolt, szerdán hűségesküt tett Manfred Webernek, az Európai Néppárt vezetőjének, valamint állva tapsolt Ursula von der Leyen magyarellenes, háború- és migránspárti beszédét követően. A diszkópolitikus ezzel akarta megmutatni, hogy Brüsszel alázatos szolgája, és mindent megtesz annak érdekében, hogy mentelmi joga mögé bújva továbbra se lehessen felelősségre vonni bűneiért. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!