Matteo Salvini: Ha elítélnének, akkor is emelt fővel lépném át a börtön kapuját

Vágólapra másolva!
Az olasz kormányfőhelyettes megköszönte európai szövetségeseinek, hogy felszólalásukkal támogatták a Liga rendezvényét, és kiállnak mellette a bírósági támadásokkal szemben.
Vágólapra másolva!

A Liga megalakulása óta az idei volt a legnagyobb és legszélesebb nemzetközi részvételnek örvendő párttalálkozó Pontida mezején. Egyben a Patrióták Európáért pártcsoport első nagy közös fellépése is - írta meg a Magyar Nemzet.

Salvini utolsóként szólt az összegyűlt párthívekhez. Mint ismert, a politikust a migránsokat szállító Open Arms civil hajó megvárakoztatása miatt bíróság elé állítottak, és akár hat év büntetést is kiszabhatnak rá. 

A hatalmas tömeg szolidaritásáról biztosította a volt belügyminisztert.

Salvini beszédében arról szólt, hogy

a Liga által kezdeményezett tartományi autonómiától csak a baloldali politikusok félnek, akik az elmúlt 50 évben meglopták az emberek bizalmát és szavazatait."

A színpadon erős kijelentést tett az Európában felerősödni látszó iszlám szélsőségekről is. Úgy fogalmazott,

az iszlám radikalizmus olyan, mint egy rosszindulatú daganat, mindent meg kell tenni kiirtására. 

Hozzáfűzte sajnálatos módon az iszlám terrorizmus nem csak a világ másik oldalán jelent veszélyt, hanem Olaszországban is.

A Magyar Nemet arról számolt be, hogy az olasz politikus elmondása alapján a kormányuk azon dolgozik, hogy emelje a fizetéseket és csökkentse az adókat. "Ha valakinek a terheit emelni kell, azok nem a munkavállalók, hanem a bankok" – jelentette ki. 

Salvini kitért az Európai Unió zöldpolitikájára is, amely a mezőgazdászok kárára hoz döntéseket. Úgy fogalmazott: feladatának érzi, hogy védelmébe vegye az európai vállalkozókat és mezőgazdászokat.

A Liga főtitkára az ellene indított Open Arms civil hajóval kapcsolatos bírósági perről is szólt.

Ha elítélnének, akkor is emelt fővel lépném át a börtön kapuját. Mivel olyan személyt ítélnének el, aki a kötelességét teljesítette, az egész népet azonban nem ítélhetik el"

– fogalmazott. 

Leszögezte: nem tudják megállítani a népek szent szövetségét, amely ma Pontidában születik. Azt is hozzáfűzte, nem aggódik, legfeljebb méltatlannak érzi. Megdöbbenti, hogy vannak, akik becsapták, akik menekülni próbálnak – utalt az Ötcsillag Mozgalom Liga kormány alatt hivatalban lévő miniszterekre. Mint mondta, ő azonban ahhoz van szokva, hogy nem a mellette állókra mutogat, nem őket vádolja. Hozzászokott, hogy felelősséggel vállalja, amit tett.

Végül Salvini megemlékezett a Hamasz terrorszervezet által elkövetett vérengzésekről, mely megfogalmazása szerint a nácizmus időszaka óta a legnagyobb népirtás volt. Arra is emlékeztetett, hogy 1571-ben a Szent Liga győzedelmeskedett az oszmán birodalom felett és sikeresen visszaszorította az iszlám előre nyomulást. Akkor is megtettük és most is meg fogjuk tenni – zárta beszédét Matteo Salvini.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!