Így menekültek az elefántok az árvíz elől Thaiföldön - videó

Vágólapra másolva!
A thaiföldi Chiang Maiban található elefántpark által közzétett videón négy rémült elefánt látható, amint a vízben gázolnak. A park személyzete azon dolgozik, hogy az állatokat magasabb területre evakuálják az árvíz miatt.
Vágólapra másolva!

A park alapítója, Saengduean Chailert elmondta, hogy a többiek mögött haladó elefánt vak, ezért mozog ilyen lassan. Az elmúlt hetekben súlyos áradások sújtották Thaiföld északi részét, amelyeket a Jagi tájfun, Ázsia idei legerősebb vihara okozott. 

Az áradások október 3-án söpörtek végig az elefántmenhelyen, miután a folyó feletti területeken lezúduló heves esőzések miatt a Mae Taeng folyó vízszintje gyorsan emelkedett.

A BBC-nek pénteken a személyzet elmondta, hogy a menhelyen 126 elefánt él és kilenc közülük a park túlsó oldalán rekedt.

A Jagi tájfun az elmúlt évtized legerősebb tájfunja volt

A hatósági jelentések szerint a vietnami fővárosban, a 8,5 millió lakosú Hanoiban 2008 óta nem tapasztalt árvíz pusztított. A régióban több millió háztartás és számos vállalat, illetve ipari központ maradt áram nélkül, a vihar okozta áradások az ország élelmiszerellátásában létfontosságú mezőgazdasági területeken is jelentős kárt okoztak. Összeomlott egy híd is a szupertájfun miatt.

A szélereje óránkénti 149 kilométerre mérséklődött, amikor Vietnámban elérte a szárazföldet, míg egy nappal korábban még 234 kilométer/órás szelet mértek a dél-kínai Hajnan szigetén.

A Jagi szupertájfun miatt összeomlott egy híd Észak-Vietnámban, a katasztrófa pillanatát rögzítette egy autó fedélzeti kamerája. A tájfun irtózatos pusztítást végzett. Az áldozatok száma pár nap alatt 233-ra emelkedett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!