Öngyilkos merénylő támadt Pakisztánban, nyolcan meghaltak

Vágólapra másolva!
Nyolc ember, köztük a rendfenntartó erők hat tagja vesztette életét szombaton az északkelet-pakisztáni Mir Ali városában, amikor motoros riksával hajtott feléjük egy öngyilkos merénylő, majd felrobbantotta magát - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Négy rendőr és két határőr halt meg a támadásban; további öt személy pedig megsérült, akik közül hárman életveszélyes állapotban vannak - írja az MTI.

Egy eddig nem ismert, az afganisztáni tálibokhoz közelálló kisebb terrorszervezet az AFP-nek küldött közleményükben bejelentette, hogy tagjaik követték el a merényletet.

Az afgán-pakisztáni határövezetben fekvő hegyvidéki területen nem ez az első eset, hogy rendőrökre támadtak az afgán tálibok ideológiáját követő, pakisztáni tálib fegyveresek: csütörtökről péntekre virradóra tíz pakisztáni rendőrt öltek meg egy hasonló merényletben, amelyet szintén egy ellenőrzőpontnál hajtottak végre.

Márciusban öngyilkos merényletben öt kínait öltek meg Pakisztánban. 2022-ben ötvenhatan haltak meg egy pakisztáni mecsetben elkövetett öngyilkos merényletben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!