Felhizlalja az állatait egy kínai vadaspark, hátha sztárok lesznek a TikTok-on

Vágólapra másolva!
Egy kínai állatkertet azzal vádolnak, hogy felhizlalják az állataikat, hogy olyan sztárok legyenek, mint Moo Deng, a néhány hónapos törpe víziló, aki igazi hírességnek számít Thaiföldön. Egy gömbölyű leopárdról, egy elhízott medvéről és egy "pulykaméretű" páváról kerültek elő képek.
Vágólapra másolva!

A kínai Panzhihua Park Állatkertet azzal vádolják, hogy szándékosan próbálja felhizlalni az állatait, hogy azok igazi szenzációnak számítsanak, akárcsak a néhány hónapos Moo Deng. A törpe víziló igazi hírességnek számít a hazájában, Thaiföldön. 

Előkerült több fotó, az egyiken egy kövér leopárd látható, amint a hátán forgolódik, és liheg a napon.

Amikor az állatot felkapták a közösségi médiában, az állatkert megpróbálta diétára fogni, de a 16 éves leopárd nem hajlandó lefogyni idős korára. A gondozói megnövelték a kifutót, és kevesebb mint 2 kg marhahúst adtak neki naponta. Liu Maojun, az állatkert munkatársa a Hongxing Newsnak elmondta, szakértőket kérdeztek meg arról, hogyan segíthetnének a leopárdnak a fogyásban.

Arra a következtetésre jutottak, hogy felesleges az állatot fogyókúrával fárasztani, hadd élvezze az öregkorát

– magyarázta Liu Maojun. A leopárdok akár 17 évig is élhetnek vadon, fogságban pedig 23 évig. 

A The Sun a többi elhízott állatról is közölt képeket. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, nagyon ritka varánusz kelt ki a debreceni állatkertben - fotó. Szeptember 3-án egy életerős Fülöp-szigeteki szalagos varánusz (Varanus cumingi) kelt ki a Zoo Debrecenben, ami különleges és régóta várt gyűjteményi bővülés. Telfordban, egy magánkézben lévő állatkertből megszökött nemrég egy vízidisznó, vagy más néven kapibara. Az állatkert munkatársai a lakosság segítségét kérik az állat megtalálásához, valamint mindenkit figyelmeztettek, hogy ne menjenek közel az állathoz. 

Arról is írtunk, hogy két hét után találtak rá gondozói egy fogságban nevelkedett, nőstény pápaszemes pingvinre, amely egy tengerparton tartott rendezvényről szökött meg a japán Aicsi prefektúrában. Magyarországon több állatkertben is találkozhatnak a látogatók pápaszemes pingvinnel, például a Győri Állatkertben és a Szegedi Vadasparkban is. Sikeresnek bizonyul a kaliforniai állatkert elefánttenyésztő programja. Két héten belül két elefántbébi született meg az állatkertben. 

Az elefántborjú 10 nappal azután született, hogy anyja egy másik hím borjút hozott a világra. 

Az állatkert elefánttenyésztési programba kezdett, hogy növeljék a látogatói kedvet, az állatvédők azonban hevesen tiltakoztak ellene.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!