A halálba zuhant egy túrázó egy híres amerikai kanyonban

Vágólapra másolva!
Egy 40 éves férfi körülbelül hatvan métert zuhant és azonnal szörnyethalt, miközben három másik társával túrázott a Utah állambeli Heap Canyonban, a Zion Nemzeti Parkban - erősítették meg a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az eset szombaton történt. A négyfős csoport az engedélyezett útvonalat követte a Heaps Canyonban, amikor a férfi megbotlott és körülbelül hatvan métert zuhant - olvasható a Nemzeti Parkszolgálat közleményében.

Az esésről szóló jelentés beérkezése után a park mentőcsapata és a Washington megyei seriff hivatala a helyszínre érkezett, és sürgősségi orvosi ellátást nyújtottak

- közölték a park tisztviselői. 

A férfit helikopter hozta ki az erdős területről egy közeli leszállóhelyre, ahol további segítséget kapott. 

A férfit azonban halottnak nyilvánították, mielőtt kórházba tudták volna szállítani.

Október 6-án reggel az áldozat két társát is biztonságban kihozták a területről. A Zion kutató- és mentőcsapata segített a harmadiknak a kanyonba való leereszkedésben, aki körülbelül délután 2 órakor érte el biztonságban a földet - számolt be róla az ABC.

A Zion Nemzeti Park és a Washington megyei seriff hivatala még vizsgálja a férfi halálának pontos okát - közölték a hatóságok vasárnap.

A Heaps Canyon.
Fotó: Connect Images via AFP

Korábban arról is írtunk, hogy meghalt egy túrázó, miközben az arizonai Grand Canyon déli peremére próbált feljutni egy népszerű ösvényen. A Grand Canyon Nemzeti Park kommunikációs irodája közleményben tudatta, hogy a texasi San Angelóból származó 50 éves férfi meghalt, miután a Havasupai Gardensben töltött éjszakát követően tovább túrázott.

A Grand Canyon-ban a közelmúltban több halálos baleset is történt

Csak augusztusban hat haláleset történt, melyek közül három rögtön a hónap első hetében. Arról is írtunk szeptemberben, hogy egy coloradói férfit holtan találtak vasárnap a Grand Canyonban, miután egy csoportos folyami túrán vett részt. Holtan találtak egy túrázót június közepén is, miután a Grand Canyonban, a Bright Angel túraösvény mentén éjszakázott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!