Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Giorgia Meloni szerint a baloldal politikai gyűlölettel fegyverzi fel a szélsőségeseket

Vágólapra másolva!
Amikor a baloldal diktátornak nevezi az Olaszországban demokratikusan megválasztott kormányfőt, akkor a politikai gyűlölet fegyverét adja a szélsőségesek kezébe - jelentette ki Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az általa vezetett Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt szombati római kampányzáróján, egy héttel az európai parlamenti (EP-) választások előtt.
Vágólapra másolva!

Meloni ezzel Nicolas Schmit luxemburgi politikusnak, az Európai Bizottság munkahelyteremtésért és a társadalmi jogok érvényesüléséért felelős tagjának üzent, aki a Szocialisták és Demokraták (PES) európai pártcsalád csúcsjelöltje az európai bizottsági elnöki posztra az EP-választáson.   

Az olasz kormányfő kijelentette: Olaszországban a jobbközép megnyerte a bajnokságot, amikor 2022-ben kormányra került, "most állítsuk feljebb a lécet, és a nyerjük meg a Bajnokok Ligáját Európában". 

Az EP-választást történelmi fordulópontnak nevezte, népszavazásnak "a nihilista, ideologizált és egyáltalán nem demokrata baloldal", valamint a büszke, bátor és gyökereit védő jobboldal között.
    

Az FdI kampányzárójával egy időben kormányellenes tüntetők összecsaptak a rendőrséggel.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről