Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Óriási a káosz a birminghami repülőtéren

Birmingham,repülőtér,káosz
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Továbbra is jó pár órával a felszállás előtt ki kell érkeznie az utasoknak a birminghami repülőtérre az építkezési munkálatok és a folyadékra vonatkozó új szabályozás miatt.
Vágólapra másolva!

Akár három órát is sorban állhatnak az utasok a birminghami repülőtéren - számolt be róla a Mirror. Nick Barton, a repülőtér igazgatója arra kérte a nyaralókat, hogy időben érkezzenek meg, nehogy lekéssék a járatukat. 

A létesítmény területén építkezési munkálatokat végeznek, illetve a folyadékra vonatkozó új szabályozás miatt lassabb az eljutás a géphez. 

A birminghami repülőtérre érkező utasok is hatalmas sorokra számíthatnak, miután Manchesterben több járatot töröltek vasárnap és kezd helyreállni a rend a repülőtéren. Nyaralók ezreinek kellett órákig várakozni, mint mondták, a legrosszabb talán a hajnali időszak. Az utazók azt tanácsolják, hogy legalább három órával az indulás előtt legyenek kint az emberek. 

Mostantól a terminál minden bejáratánál vannak folyadék ellenőrző állomásaink, ahol a kollégák közvetlenül segítik az utasokat a 100 ml-nél nagyobb folyadéktartályok eltávolításában. Azt tapasztaltuk, hogy az utasok nagy része még mindig 100 ml-nél nagyobb folyadékkal érkezik, ezeket sajnálatos módon el kell venni tőlük és meg kell semmisíteni

- mondta korábban a repülőtér szóvivője. Sokan azonban tévedésből továbbra is két literes palackokat visznek magukkal. Manchesterben vasárnap komoly fennakadással kellett szembenézniük az embereknek, 

áramszünet miatt két terminálon minden járatot töröltek, míg a harmadikon rengeteg késéssel indult. 

Nemrég leállt a brit repülőterek beléptetőrendszere, óriási volt a káosz. Két nappal később pedig evakuálni kellett a londoni Gatwick repülőteret, miután megszólalt a tűzjelző. Az emberek pánikolni kezdtek, sokáig nem tudták, mi történik. Majdnem 100 utast nem engedtek felszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére. Csak a becsekkolásnál derült ki, nem megfelelő az utasok vízuma. Ketten elmondták, hogy a légitársaság egyáltalán nem tájékoztatta őket arról, hogy nem megfelelő a vízumuk:

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma”. Nekünk, mint sok másik embernek, akik így jártak, egy egyéves többszöri belépésre alkalmas vízumunk van, voltunk már az országban, tudtuk, hogy vízumkötelezettség van, de miután nekünk van érvényes vízumunk, nem értettük a dolgot.

Az utasok azt is elmondták, hogy a gép, amire végül nem engedték fel őket, késett egy órát, amiről bár a WizzAir folyamatosan tájékoztatta őket, arról senki sem szólt nekik, hogy amennyiben nem rendelkeznek a „haddzsvízummal”, úgy hiába várnak, nem szállhatnak fel a gépre. Közel 100 utas volt érintett az incidensben, nemcsak a magyarok, külföldiek is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről