Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A baloldali lengyel kormány ukrán menekülteket küldene a halálba

Vágólapra másolva!
Lengyelországban egészen őrült ötlet látott napvilágot, amely alapján a baloldali kormány az ukrán háborús menekülteket küldené a biztos halálba.
Vágólapra másolva!

A NATO-tag Lengyelország fel akar készíteni egy egységet az Ukrán Fegyveres Erők számára – vagyis továbbra sem a béke, hanem a háború eszkalációja körül forognak a baloldali lengyel kormány gondolatai.

Az egység az országban élő, hadköteles ukrán férfiakból áll majd – írja a Kiszo.net. Ezek az emberek menekültek, az orosz-ukrán háború elől menekültek Lengyelországba, most pedig a baloldali kormány a biztos halálba küldené őket.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.05.10., UkránOroszháború, összefoglaló galéria, összefoglalógaléria
Ukrán katonák lőnek a donbaszi Csasziv Jar irányába.
Fotó: Anadolu via Getty Images/Diego Herrera Carcedo

A cikk kiemeli: mindezt Radoslav Sikorsky jelentette be Prágában, a NATO-tagországok külügyminisztereinek találkozóján. A lengyel külügyminiszter úgy véli, ez még mindig hatékonyabb segítség annál, mintha kiképzőket küldenének Ukrajnába.

A miniszter hangsúlyozta:

Lengyelország megfontolta az ukránok kérését, és arra a következtetésre jutottunk, hogy egy egység kiképzésével tudunk a leghatékonyabban segíteni Ukrajnának.

Nagy kérdés tehát, hogy a lengyel lépésre válaszol-e, és ha igen, miképpen Moszkva. - írja a Világgazdaság.

Borítókép: Ukrán katonák a donyecki régióban, május 28-án.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről