Muszlim terroristák ejtettek túszokat egy börtönben, több őrt megöltek- videó

Vágólapra másolva!
Az orosz Volgográdi terület Szurovikino városában lévő IK-19 büntetőtelepen a különleges erők augusztus 23-án délután egy támadás során megöltek négy foglyot, akik túszul ejtették a börtön személyzetét, elmondásuk szerint azért, hogy buszút álljanak a közel 150 halottat követelő véres moszkvai terrortámadással kapcsolatban letartóztatott "testvéreikért".
Vágólapra másolva!

Augusztus 23-án az IK-19 büntetőtelep négy rabja, akik állítólag kapcsolatban állnak az "Iszlám Állam" terrorista csoporttal, túszul ejtette a telep személyzetét. 

A Rosgvardija különleges erők mesterlövészei a négy terroristát agyonlőtték, a túszokat pedig kiszabadították

- jelentette a Meduza. Andrej Bocsarov, a Volgográdi terület kormányzója elmondta, hogy a büntetőtelepen történt támadás után négy alkalmazottat kórházba szállítottak. A túszejtés során a foglyok azt mondták, hogy:

bosszút állnak a moszkvai Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás miatt őrizetbe vett muszlim testvéreikért. 

Az orosz média szerint a különleges erők helyi idő szerint 16 óra körül kezdték meg a támadást, ekkor a rendvédelmi szervekhez köthető Telegram-csatornák azt írták, hogy a túszok közül néhányan megsebesültek.

Korábban az Origo is részletesen beszámolt a moszkvai terrortámadásról, mely során közel 150 emberrel végeztek brutális módon a muszlim terroristák és további több mint 500 embert sebesítettek meg. 

Frissítés:

A terroristák késekkel támadtak négy alkalmazottra, akik közül hárman a helyszínen meghaltak. További négy embert kórházba szállítottak a mentősök, egyikük a kórházban belehalt sérüléseibe

 - közölte a tárca sajtószolgálata. 

A hatóságok arról számoltak be, hogy mind a négy támadó meghalt a különleges erők által végrehajtott rajtaütés során - írja a Meduza.

Azt is megírtuk, hogy Hollandiában letartóztattak két fiatal férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet által ellenőrzött területre akartak eljutni, hogy csatlakozzanak a dzsihadistákhoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!