Pánik tört ki egy iskolában, miután hasznát tűvel szúrtak meg egy kislányt

Vágólapra másolva!
Az igazgató levélben értesítette a szülőket, hogy tűt és fecskendőt találtak az iskola területén.
Vágólapra másolva!

A nyolcéves kislányt kedden szúrták meg, miután felvette a tűt a nyugat-ausztráliai Roebuck általános iskolában. Az iskola igazgatója, Nikki Sandilands még aznap levélben értesítette a szülőket, hogy tűt és fecskendőt találtak az iskola területén.

A diákok szüleivel felvettük a kapcsolatot, és az osztályfőnökök holnap beszélni fognak a diákjainkkal arról, hogy ne nyúljanak semmihez, amit a területen találnak, és inkább jelentsék az ügyeletes tanárnak. Továbbra is éberek leszünk

- mondta az igazgató.

Az oktatási minisztérium adatvédelmi okokból egyelőre nem erősítette meg a történteket. 

Chris Mitchell tanácsos azt mondta, hogy a tűszúrás okozta sérülések egyre gyakoribbak.

Ez probléma Kimberley-ben és az egész államban, mert az emberek nem dobják ki megfelelően a tűket, és bizonyos esetekben az emberek tűszúrás okozta sérüléseket szenvednek.

Azt mondta, hogy négy kormányhivatali alkalmazott szenvedett tűszúrás okozta sérüléseket az elmúlt néhány évben - írja a Daily Mail.

A fecskendők különleges kezelést igénylő fertőző hulladékok, ezek megsemmisítéséről a törvény szerint a szemét birtokosának kell gondoskodnia.

Korábban arról is írtunk, hogy használt tűvel szúrtak meg egy nőt a székesfehérvári kórházban is. Egy csípő érzésre lett figyelmes, amiről először azt gondolta, hogy méh vagy darázs okozta. Később észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el közvetlenül mellette, kezében zsákot lóbálva. 

A nejlonzsákra rá volt ragasztva a veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matrica. Ebben voltak a használt tűk.

Arról is beszámoltunk, hogy hónapokig gyűjtötte és tárolta lakásában a vérhígításra használt fecskendőket egy magát otthon kezelő beteg, mert nem akarta kidobni a közös kukákba az egészségügyi szemetet. Hiába kereste meg a gyógyszertárakat, a kórházat és a fővárosi hulladékkezelőt, sehol sem fogadták be a veszélyes hulladékot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!