Kutyáját akarta elhamvasztani, végül erdőtüzet okozott egy férfi Coloradoban

Vágólapra másolva!
A hatóságok szerint futótüzet okozott múlt hónapban Coloradóban egy férfi, aki megpróbálta elhamvasztani kutyáját. A nyomozók egy kutya részben megégett maradványait találták meg, ami által arra a következtetésre jutottak, hogy egy illető megpróbálta elhamvasztani kedvencét, aminek következtében egy otthon is leégett.
Vágólapra másolva!

A hónap elején letartóztattak egy férfit, akit gyújtogatással és birtokháborítással vádolnak - derül ki a bírósági dokumentumokból, írja az ABC News.

A hamvasztásra augusztus 1-én került sor, ami a becslések szerint több mint 70 millió forintos kárt okozott, egy körülbelül 28 négyzetkilométeres terület égett le. 

Az illető Rocket nevű kutyája állítólag összeverekedett egy másik kutyával, annyira megsérült, hogy végül elpusztult. Colorado és Utah nyugati határán, Nucla városában altatták el. A gyanúsított egy lakókocsiban lakott a tűz keletkezésének helye közelében, amikor egy fa el kezdett égni, elvesztette a kontrollt a lángok felett.

Percekkel a tűz bejelentése után a rendőrök szemtanúi voltak annak, amint egy férfi járművével elhajt a helyszínről. 

Ahol a kutyát megtalálták, egy dátum szerepelt a sziklán és ez a szöveg: 

Rocket kutya, nyugodj békében haver!

Néhány hete óriási erdőtűz volt Vas vármegyében, leégett 250 hektárnyi fenyőerdő - videó. Korábban a Balatonnál és a Budapesten is volt erdőtűz. Tűzvész tombolt Athén határában is, amelyet heves széllökések gerjesztenek; két települést kiürítettek szerdán a hatóságok, és felfüggesztették a forgalmat a görög főváros és a tőle 30 kilométerre délre fekvő Koropi között. Görögország középső és déli részein az iskolák is zárva tartottak a hőség miatt. A görög főváros hatóságai a szokatlanul magas hőmérséklet miatt bezárták az Akropoliszt is - az ország legnépszerűbb ókori helyszínét, amelyet tavaly négymillióan látogattak meg.

Júliusban Kaliforniában is gigantikus, pusztító erdőtűz tombolt. Mintegy 600 négyzetkilométernyi növényzet vált a lángok martalékává.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!