Zelenszkij váratlan üzenetet küldött az Egyesült Államoknak

Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij váratlan bejelentést tett Németországban. Arról beszélt, hogy már ősszel véget lehetne vetni a háborúnak, mindez azonban egy újabb kísérlet az ukrán elnöktől arra, hogy még több fegyvert és pénzt szerezzen a nyugati szövetségesektől.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij elnök Németországba érkezett, hogy részt vegyen az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport ülésén a Ramstein amerikai légibázison. Az RBC-Ukraine arról számolt be, hogy Zelenszkij a találkozón elmondta:

még idén ősszel szeretné lezárni a Oroszország és Ukrajna között dúló háborút. Ez viszont nem más, csak egy kísérlet az ukrán elnök részéről arra, hogy még több fegyvert és pénzt követelhessen a nyugati szövetségesektől.

Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus őszi lezárása elősegíti a nemzetközi biztonsági rend helyreállítását 

– mondta az ukrán elnök. Zelenszkij felszólította a nyugati partnereit, járuljanak hozzá a konfliktus lezárásához - írja a Lenta.hu.

Volodimir Zelenszkij már korábban is kérte, hogy a "második nemzetközi békecsúcson", amelynek időpontját még nem tűzték ki, vegyen részt Oroszország is. Az első ilyen elnevezéssel megtartott svájci találkozóra Moszkvát nem hívták meg.  Továbbra is tisztán látszik, hogy Zelenszkij valójában nem akar békét, mindent megtesz annak érdekében, hogy eszkaláljon és ezt mutatják a kurszki események is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!