A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A nőgyógyászati vizsgálatok elriasztják a nőket

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kenetvizsgálatot a rákszűrő vizsgálat részeként szokták elvégezni, hogy segítségével fény derüljön az esetleges méhnyakrákra. Ám a nőgyógyászi vizsgálat képes kiszűrni a szexuális úton terjedő betegségeket és más nőgyógyászati problémákat is.

Dr. Diane R. Blake, a tanulmány szerzője elmondta a Reuters Healthnek: "Sok fiatal nő azt hiszi, szexuálisan aktívvá válásuk után jó pár évig nincsen szükségük nőgyógyászra."

A nőgyógyász válaszolhttp://www.vital.hu/themes-inter/doktor/answer.htm#nogyA nőgyógyászati rákszűréshttp://www.vital.hu/themes/sick/filter2.htmMiből áll egy nőgyógyá-szati rákszűrő vizsgálat?

A tanulmányhoz 110 14 és 24 év közötti nőt és 44 anyát kérdeztek meg, hogyan értelmezik a kenetvizsgálatot. Csupán a megkérdezettek 2%-a volt képes megkülönböztetni a kenetvizsgálatot a nőgyógyászati vizsgálattól, a terhességteszttől és a nemi úton terjedő betegségek tesztjétől, és csupán ez a kis hányad tudta, hogy a kenetvizsgálat a rákszűréssel áll kapcsolatban.

Az Amerikai Egyesült Államokban a fiatal nőknek nem ajánlják a rákszűrő vizsgálatot az első néhány, szexuálisan aktív évükben, mivel statisztikailag ekkor kevesen betegszenek meg méhnyakrákban. A méhnyakrákot az emberi papilloma-vírus okozza, amely szexuális úton fertőz, de sokszor magától is megbirkózik vele a szervezet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!