Szerdai horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Egészségügyi vonatkozásaiban a csontrendszert, az izületeket, a térdek területét érinti a Bak jegyén átvonuló Hold. Most ezeket a testrészeket minden mozgás erősen igénybe veheti, nem árt, ha kissé kényeztetjük őket.

A jó közérzet fontos eleme az ellazulás. A stressz, a rohanó élettempó gyakran megakadályozza a természetes relaxációt. Az illóolajok segítenek az ellazulás elérésében, csodálatosan hatnak a közérzetre. Az összetevői fürdőkádunkat gyógyfürdővé varázsolják. Napi 20-30 percet fordítsunk önmagunkra és megteremthetjük, illetve megőrizhetjük saját fizikai, szellemi és lelki egészségünket, segíthetjük a belső béke és harmónia helyreállását.

A kora reggeli órákban a Hold szembenáll a Jupiterrel, nagylelkűek és adakozóak kívánunk lenni embertársainkkal, de ha ezt ki akarják belőlünk kényszeríteni, mereven ellenállunk. Ha mások bármilyen módon megpróbálják korlátozni vagy kurtítani személyes szabadságunkat, lázadni fogunk. Vitákra, összetűzésekre kerülhet sor. Egyszerűn nem akarjuk, hogy bárki megmondja nekünk, mit tegyünk. Ha viszont békén hagynak bennünket, nagyobb áldozatra leszünk képesek, mint ami elvárható lenne tőlünk.

A Merkúr ma együttáll a Marssal, jelentős szellemi energiával rendelkezünk, és könnyedén ki is tudjuk fejezni gondolatainkat, de esetenként túlzottan ragaszkodhatunk hozzájuk. Ebből persze konfliktusok származhatnak, ami könnyen elkerülhető, ha kellő tapintattal kommunikálunk. Foglaljuk le gondolatainkat valamivel, és tartsuk magunkat távol a vitáktól, akkor óriási szellemi erőfeszítésekre leszünk képesek.

Mivel a Nap szembenáll a Holddal, elég energikusnak érezhetjük magunkat, de megkomplikálja helyzetünket, ha hagyjuk, hogy életünk különböző területei szétcincáljanak bennünket. Tudatában vagyunk érzelmi és szellemi lényünk - vagy más szóval jobb, illetve bal agyfélteke-énünk - közötti kettősségnek. Erőfeszítéseket kell tennünk e két ellentmondó rész harmonizálása érdekében. Ha érzelmeink és értelmünk egyensúlyát fenn tudjuk tartani, azért ez is egy kellemes és kielégítő nap lehet.

A Merkúr ma szembenáll a Holddal, érzelmeinknek hangot kell adnunk, nem pedig elfojtanunk, ez most mégsem fog simán menni. Érzelmeink és a józan megfontolások konfliktusba kerülhetnek egymással. Ösztönös reakcióink gyerekkorunkból visszamaradt beidegződések és előítéletek mintáit követik az ésszerű gondolkodás helyett. Ez nem egy alkalmas pillanat arra, hogy tiszta logikát igénylő tárgyalásokba bocsátkozzunk, vagy vitába szálljunk másokkal, de mély meglátásokra tehetünk szert valódi, belső világunkat illetően.

Később a többi bolygóállás is nehezítheti a helyzetet: a Hold oppozícióba kerül a Marssal, délután ingerlékeny hangulatban lehetünk. Várjuk ki a tranzit végét a problémák rendezésével, de azután rögtön intézkedjünk. Próbáljuk megőrizni a nyugalmunkat, és fogjuk vissza magunkat: elég hamar el fog múlni a vihar. Legyünk tudatában minden tettünknek, mozdulatunknak. A heves, meggondolatlan cselekedeteknek baleset lehet a következménye.

Este a Hold együttállásba kerül a Neptunusszal, gondolataink összezavarodhatnak, ami megnehezítheti a kommunikációt. Könnyen félreértések, félremagyarázások csapdájába eshetünk. Érzelmekre vagyunk hangolódva, de nem tudjuk jól kifejezni őket. Használjuk fel az estét vers- vagy regényolvasásra, álmodozásra vagy műalkotások tanulmányozására, esetleg baráti beszélgetésekre. Drogok vagy alkohol fogyasztása most igen káros, sőt veszélyes lehet. Nélkülük is épp elég kótyagosnak érezhetjük magunkat.

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp és hogyan lehet elkészíttetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!