Hozzávalók négy személyre: 30 dkg vékony szálú spagetti vagy kínai tészta, 1 kisebb fej brokkoli, 10 dkg húsos szalonna, 4-5 db szárított paradicsom, 2 db friss paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors.
Vágjuk nagyobb kockákra a szalonnát, majd egy nagy serpenyőben pirítsuk meg. Adjuk hozzá az olívaolajat, a kis rózsáira szedett brokkolit és a langyos vízbe áztatott és felkockázott szárított paradicsomot. Ízesítsük sóval és őrölt borssal. Fedjük le és pároljuk kis lángon, legalább öt percig. Ha szükséges, kevéske vizet öntsünk alá.
Ha a brokkoli megpuhult, keverjük hozzá a meghámozott és feldarabolt friss paradicsomot, és a sós vízben kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, és tálaljuk kis tálkákba. Tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.
Ha olívaolajban eltett aszalt paradicsomot használunk, akkor azt az olajat használjuk a ragu elkészítéséhez.