Paradicsomos sült makaróni

Vágólapra másolva!
A hagyományos paradicsommártásos tészta sokak kedvenc étele. Sütőben megsütve még a legzordabb őszi napokon is kellemes vacsora lehet.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
60 dkg paradicsom, 40 dkg makaróni tészta, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 20 dkg trappista sajt, 3 szál újhagyma, 12 szem olívabogyó, 5-6 szem aszalt paradicsom, 1-1 csokor bazsalikom, kakukkfű és oregano, só, darált feketebors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, pároljuk fel percig, míg sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomokat.

Fűszerezzük összevágott bazsalikomlevéllel, kakukkfűvel, oreganóval, darált borssal, felkarikázott olívabogyóval, és kisebb darabakra vágott aszalt paradicsommal.

Vegyük vissza a lángot, majd kevergetve, rotyogtassuk körülbelül 8-10 percig, majd a vége felé adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük ki sós vízben a makarónit, szűrjük le, majd keverjük össze a paradicsomos szósszal.

Tegyük egy kiolajozott tűzálló tálba, tetejére szórjuk a reszelt sajtot, dekoráljuk paradicsomszeletekkel, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 40-45 percig.

Tálaláskor vágjuk adagnyi kockákra, tegyük egy nagy tányérra és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Tehetünk a szószba felcsíkozott cukkínit, padlizsánt, gombát is, ha szeretjük a csípőset, megbolondíthatjuk pár karika erős paprikával

Akár maradék főtt tésztából is elkészíthetjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!