Tejes bableves

Vágólapra másolva!
Egy klasszikus étel - egy kis furfanggal, Kaldeneker módra.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfű, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karlábé

Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát, karlábét, pórét, a felkockázott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Tegyük bele a kakukkfű ágat, ízesítsük zöldségleves kockával, őrölt szerecsendióval, sóval és kevéske darált borssal. Közepes lángon főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a leszűrt fehérbab konzervet és a tejet.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!