Főzzünk bodzaszörpöt!

Vágólapra másolva!
A bodzaszörp különleges csemege - lehet, hogy rá kell szánni az időt, de az íze sok mindenért kárpótol, ráadásul nagyszerűen frissít, még a legnagyobb melegben is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30-45 ág bodzavirág tányér, 3 egész citrom, 3 kg kristálycukor, 30 szem citrompótló

Elkészítése:
Tegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszíthetünk el.

Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, és fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrű szövésű gézanyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot és a citrompótlót, majd forraljuk fel.

Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.

Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez. Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is, így akár hónapokig is eláll - persze csak ha nem fogy el előbb!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről