Hozzávalók:
16 bodzavirág, 40 dkg eper, 3 evőkanál bodzaszörp, porcukor, olaj a kisütéséhez
A tésztához: 35 dkg liszt, 4 db tojás, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 1 csipetnyi só
Elékszítése:
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel, állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá az átszitált lisztet. Ügyeljünk, hogy ne legyen csomós; palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát készítsünk.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben annyi olajat, mintha rántott húst készítenénk. Mártsuk a tésztába a viránytányér száránál fogva a bodzát, majd tegyük a forró olajba. Addig süssük, míg aranysárgára nem pirul. Szedjük ki konyhai kéztörlőre, várjuk meg, míg a felesleges olajat felszívja.
Az epersalátához vágjuk kisebb darabokra a megmosott eperszemeket, majd tegyük egy nagy tálba. Tépkedjünk rá bodzavirágot, csorgassuk meg a bodzaszörppel, majd óvatosan keverjük össze.
Tegyünk pár darabot a megsütött bodzavirágból nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg porcukorral, majd mellé tálaljuk az epersalátát.