A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az angolok több szappanopera-hőst ismernek, mint politikust

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A felmérést, melynek az Elbutulnak-e a britek? címet adták, a Whitaker's Almanac kezdeményezte.
Az eredmény szerint döbbenetes hiány mutatkozik az általános tájékozottságot illetően. A felnőttek 9%-a, azaz 4,32 millió ember beismerte, hogy soha nem kíséri figyelemmel a híreket. A britek fele csak naponta 1 órát tölt a hírek meghallgatásával, ám 86%-uk mondta, hogy rendszeresen néz szappanoperákat, valóságshow-kat és komédiákat.

Agyszívó sorozatokhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=2724Az EastEnders sorozat honlapjahttp://www.bbc.co.uk/eastenders/

Az 1000 megkérdezett 11%-a nem tudott megnevezni egyetlen politikust sem, még saját miniszterelnökét sem. Tony Blairt és George Busht ismerték még a legtöbben, azonban Szaddám Huszeint már csak 25% tudta megnevezni. Szóba hozták még a francia elnököt, Jacques Chiracot (23%); az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint (16%); és Zimbabwe vezetőjét, Robert Mugabét (6%), végül a német kancellárt Gerhard Schrödert (6%).

Lauren Hill, a Whitaker's Almanac szerkesztője annyira megdöbbent az eredmények láttán, hogy írt a kulturális, sport- és médiaminisztériumnak, vizsgálják fölül a hírek megjelenítésének formáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!