Emeletes gyerekszoba kuckóval

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A jó gyerekszoba mindig kompromisszumot jelent a gyerek kívánsága (hogy legyen helye játszani, ahol lehet mászkálni, zajosan szaladgálni és elrejtőzni), illetve a szülők igénye között (korlátozni a játékok mennyiségét vagy félrerakni őket, így nem zavarják a meghatározott rendet). Ezért Péter és Zsuzsi szülei könnyű bútort vásároltak, amit hangulattól függően lehet használni vagy eltávolítani. Különösen nagy figyelmet fordítottak a nyitott polcos állványra. A felső polcokon levő könyveket a gyerekek egyelőre nem tudták levenni, ezért a polcokat úgy alakították ki, hogy a középen levő játékraktár helyére később íróasztalt vagy rajztáblát lehessen beállítani - vagy akár kiegészítő polcokat.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Itt minden olyan, mint egy valódi kicsinyített házban: felül a háló, alul a szoba. A lépcső szó szerint hívogat, hogy mássz fel rajta. És a szoba is teljesen rendben van: található itt játék gáztűzhely is, fonott fotel is, kis kanapé is. Ha az egyik gyerek magányra vágyik, egyszerűen behúzza a függönyöket.

Íme, egy végtelenül egyszerű és olcsó ötlet, aminek megvalósítása igazán fellelkesítette a kétéves Pétert és a négyéves Zsuzsit. Az összevarrt anyagdarabok eltakarják a pelenkázóasztal elejét, lehetővé téve sok-sok játék tárolását. De Péter és Zsuzsi számára a közönséges asztal alatti hely titokzatos barlang, ahol nagyszerűen lehet játszani.

Forrás: HomeGardenA kerítéshez hasonló válaszfal az ablak alatti forró fűtőtesttől védelmezi a gyerekeket. Balról a pelenkázó helyezkedik el, jobbról a "bolt" polcai. Szövetből függönyt lehet készíteni és befedni vele az asztal alatti helyet. Most már befér oda a hintapad és a játékautó is. A játékbolt élénk színei szemet gyönyörködtetőek - ez a központ, körülötte pedig nyitott polcok sokasága. Amikor a "bolt" kiszolgálta idejét, a nyitott polcokra még mindig szükség lesz - teljesen megfelelőek a serdülőkorúak szobájába is. Az így felszabadított helyre két kis görgős, nyitott polcos szekrény is befér, ahová el lehet tenni a játékokat. Szintén ebben a mélyedésben lehet elhelyezni az íróasztalt vagy a rajzállványt.

A dróthálós emeletes ágy később könnyen pótolható egy másikkal, például alul elhelyezve. Egyelőre az emeletes ágy kitűnő ürügy a lépcsőn való mászkálásra nemcsak a négyéves Zsuzsinak, de Péternek is - még ha egy kétévesnek ez még korai is.

A HomeGarden oldalain mindent megtalál, ami egy gyerekszobához szükséges: a képes adatbázisban számos termék közül válogathat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről