A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumSir Hardy vérében volt a szabás-varrás-divattervezés: anyja a királyi udvar által létrehozott Miss Gray divatházban dolgozott. Amies a House of Lachasse-ben kezdte ruhakészítői karrierjét, majd a II. világháborúból való hazatérte után létrehozta saját divatházát Londonban.

Hitvallása hamarosan legendássá vált: "A mindennapi viseletünknek ugyanolyan jól kell mutatnia a metrómegállóban, mint a Ritzben; klienseink fél lábbal vidéken, a másikkal a városban járnak."

Divatháza működésének több mint ötven éve alatt a brit uralkodó kedvenc divattervező műhelyévé vált, miután 1952-ben megkapta a Királyi Jótállást. Sir Hardy mindvégig a kormányrúdon tartotta kezét, még 86 éves korában is heti négy napot dolgozott a stúdióban. 2001 májusában eladta az üzletet a Luxury Brands Groupnak, és végleg visszavonult.

"Az volt a kérése, hogy divatháza továbbra is fennmaradjon és működjön. Halála megrendít minket, de tovább dolgozunk az általa megteremtett munka és stílus fenntartásán és továbbörökítésén. Nem fogjuk cserben hagyni őt" - nyilatkozta Tim Maltin, a Hardy Amies Ltd. jelenlegi igazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!