Az orvosok félnek kiállni a bántalmazott gyerekek mellett

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában készült az a felmérés, amelyben gyerekorvosokat kérdeztek meg arról, szívesen javasolják-e a bántalmazott gyerekek állami védelembe való helyezését.
Vágólapra másolva!

A 4776 megkérdezett gyermekorvos közül 29 százalékuk vallotta azt, hogy nem szívesen vállal gyermekvédelmi feladatokat, mert a szülők beperlik, vagy egyenesen megfélemlítik.

A felmérés eredményeit és elemzését közzétették, mert az utóbbi időben egyre gyakoribb az, hogy a bántalmazott gyerekek szülei támadásokat intéznek a bántalmazást megállapító gyerekorvosok ellen.

A megkérdezett orvosok 14 százaléka számolt be arról, hogy szülői "támadások" és megfélemlítések célpontjai voltak, miután törvényszéki orvosi jelentést nyújtottak be az illető gyermekbántalmazási esetekben.

A felmérés kiderítette, hogy 1995 óta a szülői fellebbezések 20 százalékos arányról 100 százalékosra növekedtek 2003-ban. Arra is fény derült, hogy a szülőket az egyre nagyobb számban jelentkező bizonyos weboldalak bátorítják az ellenállásra és látják el tanácsokkal őket, hogy hogyan nyilváníttassák semmisnek a gyerekorvosok bántalmazást megállapító nyilatkozatait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!