Tökéletes feleségeket nevelő iskola

Vágólapra másolva!
Egy mexikói iskola olyan osztályokat indított, amelyekben a tökéletes feleség szerepére készítik fel a fiatal diáklányokat. A Las Ultimas Noticias újság szerint a Tota Topete Iskola speciális tantervét azért vezette be, mert az iskola vezetése szerint a karrierről álmodozó lányok nem tudják betölteni a jó anya és jó feleség szerepét, és ez váláshoz vezethet.
Vágólapra másolva!

A tananyagban szerepelnek főzési ismeretek, varróleckék, vasalásra való felkészítés, a gyereknevelés feladatainak teljesítésére való felkészítése, valamint olyan apró trükkök, mint virághelyezés a fürdőszobába, iniciálék hímzése a törülközőkre stb.

Tota Topete professzor elmondta, hogy azért vett fel a tananyagba triviálisnak látszó ismereteket, mert ezeket a praktikákat a kihalás veszélye fenyegeti, a nők ugyanis mostanság sokkal inkább a karrierjükkel vannak elfoglalva, semmint a családi fészekkel.

"Manapság minden nő dolgozni akar, pedig képtelenség megfelelni a tökéletes feleség és anya, valamint a tökéletes munkaerő szerepének egyszerre. A dolgozó, karrierjét szem előtt tartó nő nem tudja megfelelően gondját viselni a férjének, családjának, és ez váláshoz vezet."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről