A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pénteki tévéajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kika
spanyol filmszatíra

Kika, az életvidám sminkeslány boldogan él Ramonnal, de ha némi szexuális izgalmat akar csempészni az életébe, felkeresi Ramon nevelőapját, a titokzatos Nicholast. Kiegyensúlyozott élete kissé összekavarodik, amikor a házvezetőnő börtönből szabadult testvére megerőszakolja. A színen időnként felbukkan Andrea, aki a szereplők intim titkait meglesve szórakoztatja a nézőket.

22.00, Duna TV

Ösztön
amerikai filmdráma

Ethan Powell, az elismert tudós a főemlősök tanulmányozásának szentelte életét. Tudásvágya és eltökéltsége odáig hajtotta, hogy négy évre eltűnt Ruandában, és nem egyszerűen megfigyelte a hegyi gorillák életét, hanem közöttük is élt a vadonban, míg az állatok befogadták maguk közé. Egy napon a vadászok felfedezték ottlétét: a tudós váratlanul rájuk támadt, és kettőt meggyilkolt közülük. Powell most börtönben ül, ám a rejtély - a gyilkosságok oka - továbbra is rejtély marad. A férfi ugyanis évek óta nem beszélt, és még a rá nézve lesújtó helyzet sem mozdítja ki passzivitásából. Sem a tudós elhagyott családja, sem az igazságszolgáltatás rámanős emberei nem kapnak választ kérdéseikre. Vajon miféle titkok rejtőznek ebben a briliáns elmében?

20.00, HBO

A filmről

Afrika: A sivatag vándorai
ismeretterjesztő film

Adam Ilius, egy kilencéves kisfiú útnak indul apjával, hogy több száz kilométeres utat tegyenek meg a kegyetlen Szaharán keresztül. Hónapokig távol lesz majd nigeri szülőfalujától. Az út veszélyekkel teli: skorpiók, kígyók, napszúrás és kiszáradás fenyegeti őket. Akár egy dühös teve rúgása is halálos lehet. E nehézségekkel küszködve vezetik karavánjukat, hogy sóval kereskedjenek - egy olyan árucikkel, mely egykor oly értékes volt, mint az arany.

20.00, National Geographic Channel

A National Geographic honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!