A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

3 milliárdba kerülne a Budapest kártya

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál ígéretei szerint az általa tervezett Budapest kártya többek között közlekedési és parkolási kedvezményekre jogosítaná fel tulajdonosát. A kártyával olcsóbb lenne a mozi, a színházi, a múzeumi belépő, illetve kedvezményesen lehetne vásárolni a kártyaelfogadó helyeken. A kártya, amelynek bevezetése 3 milliárd forintba kerülne, minden 14. életévét betöltött budapesti lakosnak alanyi jogon járna.
Vágólapra másolva!

Schmitt hétfői sajtótájékoztatóján részletesen ismertette, hogy milyen kedvezményekre jogosítana a Budapest kártya, melyet megválasztása után vezetne be. Olcsóbb lenne a mozi- és a színházjegyek, illetve a múzeumi, az állatkerti és planetáriumi belépők ára. A kártyatulajdonosok ingyen iratkozhatnának be a fővárosi könyvtárakba.

A kártya kedvezményes közlekedésre is jogosítana: a gyermekes családok egész hétvégén, mindenki más pedig pénteken és szombaton este 6 óra után ingyen használhatná a BKV járatait. A nagycsaládosok és a nyugdíjasok kedvezményesen válthatnának BKV jegyet és bérletet, illetve vásárlási kedvezményben is részesülhetnének. Schmitt ígéretei között szerepel a parkolási kedvezmények bevezetése is az egész város területére.

A polgári pártok által is támogatott független főpolgármester-jelölt szerint a kártya bevezetési költsége - ami az előállítás és kártyaelfogadó helyek felállításának árát foglalja magába - meghaladná a 3 milliárd forintot. Schmitt Pál utalt arra: a rendszer alapgondolata az, hogy a kedvezmények hatásaként megjelenő forgalomnövekedés behozná a kieső bevételeket. A Budapest kártyát a tervek szerint 2003 végéig vezetnék be.

Schmitt arról is beszámolt, hogy a kártya bevezetése kapcsán egyeztetéseket folytatott Erdei Tamással, a Magyar Bankszövetség elnökével. Schmitt elmondása szerint a megbeszélések értelmében a Bankszövetség is részt venne a Budapest kártya létrehozásában. Erre az adna lehetőséget, hogy az Európai Unió elvárásainak megfelelően a magyar bankoknak 2004 végéig egységes csipkártya-rendszert kell bevezetniük, amit össze lehetne kapcsolni a Budapest kártya bevezetésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!