Balaton-parti bunkerparty

Vágólapra másolva!
Az idióta időjárás ezúttal is próbált minket megtréfálni, de lógathatta az eső a lábát, május elseje után úgy tűnik, egész Veszprém megyében Balatonalmádi az egyetlen hely, ahonnan a Syrup crew és a lelkes közönség kedvéért igyekszik távol tartania magát az égiháború.
Vágólapra másolva!

Persze a káoszelv ezúttal is érvényesült, és vonatkirándulásunk után azonnal rá kellett jönnünk, hogy természetesen semmi sem halad a tervezett úton, pláne nem mi, akik miután feljutottunk Vörösbegény végéig, egy szeméttelep és egy dolomitbánya közt találtuk magunkat - eltévedve. Szerencsére Mesterházy, a nap hoppmestere és hőse azonnal segítségünkre sietett, így pár percen belül egy húszfős ötórai bográcsgulyásozás kellős közepén találtuk magunkat.

Már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy rosszul járt az, aki nem rakott el magának még két pulcsit. Hűvös és nyirkos időben indultunk el felfedezni az árvalányhajas dombokat és a sunyin megbúvó bunkerkörnyéki, elhagyott lövészárkokat.

Mire visszaértünk, az Ambitronika mezőn már állt a hangfelszerelés, Morgontz molyolt a pult mögött. A másik helyszínen a technikának még híre-hamva sem volt, ahogy a büfének sem. A hangzás a magasakra volt kihegyezve, a környék akusztikájának köszönhetően pedig eleve szétszéledt, lehetett beszélgetni (a hangfalak mellett is), ettől függetlenül a zenék felismerhetőek maradtak, sőt, még feljebb az erdőben is tisztán hallatszott minden. Ezért a hangfalaktól messzebb kalandozva is lehetett találkozni egy-egy párocskával, társasággal, akik inkább az erdőben élvezték a zenét.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Sötétedéskor már állt a büfé, sőt a Microlektro-ösvény is "üzemelt" már. Volt némi áthallás a kettő között: a szombathelyi PUK csoport kevés szóval sokat mondó "Dzsó mama - Méri papa anti-fogyasztótársadalom" sirámokkal teletűzdelt performanszába belehallatszott az ösvény felől szűrődó technoszüttyögés. A PUK-előadás után az Ambitronikán Tigricset, majd Dizzyt hallhattuk, az ösvényen pedig Kalt pörgette a lemezeket. A bográcsgulyás után újra és újra felélesztett tábortűz és a boroskóla tartott a hűvösben melegen és ébren, de hajnalhasadtával a dohányáru hiánya elfojtott lincshangulat-megnyilvánulásokat generált az egyre fáradtabb csapatból.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Mikrolektro-ösvénynél kialakult kora reggeli minimálelfekvő pácienseit Wamzer és Isu tartotta életben, majd a móka végeztével a társaság nagy része félálomban a legközelebbi nyitva tartó lángosos felé vette az útját.

Missie

Bunker, Balatonalmádi, Syrup, 2004. május 22.
Ambitronika-mező: Tigrics live (Neon Music/Keplar), Dizzy, PUK, Mesterházy-Kismasa live (Syrup)
Microlectro-ösvény: Isu (Minimalheadz), Reakthor-Gabriel Lehr live (Nevetech), Kalt, Wamzer (Hotel North Pole)

fotó: Faludi Eszter
fotó: Faludi Eszter

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!