A csodagyerek a börtönből is szájal

Vágólapra másolva!
A Mobb Deepes rapper Prodigy készül újabb DVD-je kiadására, miközben éppen három és fél éves börtönbüntetését tölti. Múlt hónapban kiadott H.N.I.C. 2 albumához június közepén érkezik a videós kollekció.
Vágólapra másolva!

Az Allhiphop.com információi szerint a DVD-n olyan, eddig kiadatlan videóklippek lesznek, mint a The Dough, a Get Trapped, a Represent Me, és a Cormegával közös When I See You, és az egykori Mobb Deepes társsal készített Dirty New Yorker trekk, melyet a Grand Theft Auto IV videójátékban hallhattunk.

A legtöbb videóért felelős Dan The Man rendező szerint "Prodigy mindig is más hiphop-előadók előtt járt a technológia használatát illeőten, ugyanis a vizuális látván fontos szerepet játszott a közönséggel való kapcsolattartásában." A klippek nagyobb része éppen ezért olyan videós módszereket (greenbox, éjszakai filmezés) használ, melyek nem igazán elterjedtek a videóklipgyártásban.

Prodigy és társa, Havoc a nyolcvanas években kezdett emszízni, és a kilencvenes évek elején második albumukkkal (The Infamous) forradalmasították a keleti parti gengszter-rappet. Utcai sztorik, gyilkos ütemek, a két mikrofonmániás bűnöző őszinte kegyetlenséggel rajzolja meg az élet árnyékos oldalát.

A 2000-ben önállósult Prodigy első szólóalbumát H.N.I.C. (Head Nigga In Charge) címen adta ki, emellett ő jegyzi egy New York-i rapper életét bemutató Murda Muzik forgatókönyvét. A rapper idén vonult börtönbe, ugyanis két évvel ezelőtt golyóálló autójában őt és producertársát, The Alchemistet egy töltött, regisztrálatlan fegyverrel meszelték le a zsaruk, így emiatt kénytelen három és fél évet lehúzni az Egyesült Államok végrehajtási intézetében.

party.[origo].hu

Prodigy: The Life

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről