A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpia csoportkörének utolsó fordulójában 30-26-ra kikapott Hollandiától. A meccs után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány mellett Böde-Bíró Blanka és Vámos Petra is értékelt a helyszínen a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A magyar női kézilabda-válogatott az első félidő közepétől kezdve futott az eredmény után, és végül nem sikerült utolérnie a hollandokat. A továbbjutását már korábban bebiztosító magyar együttes így a csoportja harmadik vagy negyedik helyén végez, és biztosan egy skandináv (norvég, svéd vagy dán) ellenféllel csap össze a keddi, lille-i negyeddöntőben. A csoportkör zárása, a Hollandia elleni találkozó után Golovin Vlagyimir, Böde-Bíró Blanka és Vámos Petra többek között az Origo Sport mikrofonja előtt nyilatkozott.

Golovin Vlagyimir, olimpia, kézilabda, Párizs
Golovin Vlagyimir nem volt maradéktalanul elégedett
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

„Az egész meccs nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Valahogy ma nagyon gépiesen játszottunk támadásban és védekezésben is. A második félidőre a védekezés feljavult, ebben Blani [Böde-Bíró Blanka] is sokat segített, de amikor lehetőségünk lett volna, akkor belehibáztunk. Biztos közrejátszott a fáradtság és a 9 órás kezdés, de ezek a tényezők a hollandoknál is jelen voltak – mondta a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir. – 

Előzetesen is nagyjából a csoport harmadik helyében reménykedtünk, ezt úgy tűnik, sikerül is megszerezni. 

A negyeddöntőben, ha nincs meglepetés, akkor leginkább a svédek ellen játszhatunk. Nemrég [az olimpiai selejtezőtornán] játszottunk már velük, de ez egy teljesen más meccs lenne."

kézilabda, női kézilabda-válogatott, magyar, holland, olimpia, Párizs, Vámos Petra
Vámos Petra jobban örülne, ha nem Norvégia lenne a negyeddöntős ellenfél
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

„Sok hiányérzet maradt bennem, jó lett volna győzelemmel járni a csoportot. Valószínűleg a papírforma alapján is erősebbek nálunk a hollandok, de ma mi a tudásunk alatt játszottunk, kulcspillanatokban nem tudtunk feljebb váltani. Így is sok pozitívumot tudunk hazavinni, a csoportmeccseinkből lehet építkezni – nyilatkozta Vámos Petra. – 

Talán a svéd vagy a dán csapat játéka jobban feküdne, mint a norvégé, 

de akárkit kapunk a negyeddöntőben, mindhárom skandináv ellenfél ellen nagyon nehéz mérkőzésre számítok. De úgy érzem, sikerült már megmutatni, hogy bárkivel is játszunk, annak számolnia kell velünk, mert óriási bennünk a küzdőszellem."

Böde-Bíró Blanka
Böde-Bíró Blanka sem a saját, sem a magyar válogatott teljesítményével nem volt elégedett
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Böde-Bíró Blanka szerint muszáj lesz javítani a csapat játékán az olimpiai kézilabdatorna negyeddöntőjére

„Csalódott vagyok, mert nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogyan szerettük volna. Az első félidőben én sem tudtam annyit hozzátenni, mint kellett volna, de a csapattól később sem jött az átütő erő – értékelt a 33%-os védési hatékonysággal záró Böde-Bíró Blanka. – Sikerült elérni a célt, és eljutni Lille-be, de az ember mindig többet akar, ezért is van most bennem hiányérzet. 

Meg kell nézni, miben hibáztunk, mert ez ma nem az igazi arcunk volt. A negyeddöntőben nem szabad úgy kézilabdáznunk, ahogyan ma tettük."

A magyar női kézilabda-válogatott a Norvégia-Svédország-Dánia trióból kap ellenfelet a legjobb nyolc között. Az, hogy ki lesz Golovin Vlagyimir együttesének ellenfele a keddi, lille-i negyeddöntőben, szombaton este derül ki.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!