A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:10VívásHungary-USA
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar úszónő, Telegdy-Kapás Boglárka szerdán a 14. helyen zárt a női 200 méteres pillangóúszásban a párizsi ötkarikás játékokon, a klasszis sportolónak ez volt az utolsó olimpiai úszása. Pénteken pedig el is hagyta az olimpiai falut, nem is akármilyen körülmények között. Ezekről a megható pillanatokról írt és osztott meg fotókat a közösségi oldalán.

Az olimpiai bronzérmes Telegdy-Kapás Boglárka a versenye előtt még lázas volt, ehhez képest továbbjutott az előfutamból, majd a középdöntőben 14. helyen zárt 200 méter pillangón a párizsi olimpián.

Telegdy-Kapás Boglárka, olimpia, úszás
Telegdy-Kapás Boglárka befejezi a pályafutását
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez volt az utolsó úszása olimpiákon az év végén visszavonuló magyar sportolónak. Nem is csoda, hogy meghatódottan hagyta el pénteken az olimpiai falut.

"Tegnap, amikor hazautazás előtt kivonultunk az olimpiai faluból, az ausztrál ház aljában énekelt egy nagy csapat, nem láttuk, kik, csak hallottuk, szinte végig, ahogy kisétáltunk. Hát mondanom sem kell, mennyire megható volt így megtenni az utolsó lépéseimet olimpikonként... (jaj mennyi sírás vár még rám!). Na mindegy, két dolog a lényeg: köszönöm és hajrá magyarok!"

 - írta az Instagram-oldalán megosztott fotók mellé Telegdy-Kapás Boglárka. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!