A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVadnai Jonatán
12:20VitorlázásFérfi egyes jolle
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca szombaton azzal a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Heliffel küzd meg, akit tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárt a világbajnokságról, mert kiderült róla, valójában férfi. A bokszoló apja szerint szerint „erkölcstelen és igazságtalan” amit vele művelnek, szerinte a „kislánya” bebizonyítja, hogy a kritikusok tévednek.

Az olimpiai érem egyik várományosa, Imane Helif felkerült a nemzetközi címlapokra is, amikor az olasz ellenfele, Angela Carini mindössze 46 másodperccel a meccs után sírva adta fel a meccset.

Imane Helif
Az apja próbálja védeni Imane Helifet
Fotó:  MOHD RASFAN / AFP

Magyarázkodik Imane Helif apja

A 25 éves Helif egyike volt annak a két sportolónak, akiket kizártak a tavalyi világbajnokságról, mivel megbukott a nemi alkalmassági teszten. Ennek ellenére Helif apja, Amar arra kéri a "lányát", hogy hallgattassa el kritikusait, és nyerjen aranyat hazájának - írja a The Sun.

„Az ellene irányuló támadások erkölcstelenek, nem igazságosak. Ezeknek a kritikáknak és pletykáknak az a célja, hogy megzavarják Imane-t , nem akarják, hogy ő legyen a világbajnok. Azt mondom neki, bizonyítsa be a ringben, hogy tévednek. Remélem, hogy örömet okoz Algériának és az arab országoknak, és megnyeri az aranyérmet. Ő a példaképünk, és mindannyian szeretnénk olyanok lenni, mint ő" - mondta a bokszoló apja.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyébként korábban azt közölte, hogy Helifet azért zárták ki Újdelhiben a világbajnokságon, mert 

nem felelt meg a tesztoszteronszint-tesztnek. 

A tajvani Lint ugyanezért fosztották meg a 2023-ban szerzett világbajnoki bronzérmétől.

Hámori Luca a tervek szerint szombaton 17.22-kor lép szorítóba a 66 kilogrammos női ökölvívók negyeddöntőjében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!