A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Blanc még csupa légióssal készül az Eb-re

Vágólapra másolva!
A francia szövetségi kapitány, Laurent Blanc megnevezte azt a 12 légióst, akik tagjai a bővebb Európa-bajnoki keretnek. A meghívottak között ott van a Newcastle United támadója, Hatem Ben Arfa is, aki 2010 augusztus óta nem volt válogatott. Blanc a hazai játékosait csak május 15-én nevezi meg.
Vágólapra másolva!

Blanc két részletben hirdeti ki előzetes, bővebb Európa-bajnoki keretét, egyelőre a légiósok közül jelölte ki azt a tucatnyi futballistát, akinek esélye van az Eb-részvételre. A megszokott nevek között némi meglepetésre ott van a Newcastle United focistája, Hatem Ben Arfa is, aki utoljára 2010 augusztusában játszott a címeres mezben, Blanc első mérkőzésén.

A 25 éves csatár nem sokkal később sípcsonttörést szenvedett, közel egy évet ki kellett hagynia, ám ebben a szezonban remekül futballozott a Premier League-ben. "Úgy érzem, Ben Arfa magasabb szintre lépett játékosként és emberként is" - fogalmazott Blanc, aki a május 15-én hozza nyilvánosságra, hogy a hazai bajnokságban szereplők közül ki kerül be a bővebb Európa-bajnoki keretbe.

A külföldön futballozók közül a szakvezető az alábbi focistákat hívta meg: Philippe Mexes (AC Milan), Adil Rami (Valencia), Patrice Evra (Manchester United), Gael Clichy, Samir Nasri (Manchester City), Laurent Koscielny (Arsenal), Younes Kaboul (Tottenham), Florent Malouda (Chelsea), Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye (Newcastle), Franck Ribéry (Bayern München), Karim Benzema (Real Madrid).

www.globalsoccerapp.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!