Jól választott hotelt, ott lehet az Eb-n az orosz csapattal

Football. Training session of Russian national team before Euro 2016 landscape HORIZONTAL
2864961 06/06/2016 Artur Yusupov, player of the Russian national football team, before a training session at the Omnisports Stadium in the city of Croissy-sur-Seine in France. Vladimir Pesnya/Sputnik
Vágólapra másolva!
Igor Gyenyiszovot Artur Juszupov váltotta hétfőn az ororosz válogatottban, és most kiderült, hogy nem akármilyen körülmények között került be a keretbe.
Vágólapra másolva!


Leonyid Szluckij, az Európa-bajnokságra készülő orosz válogatott szövetségi kapitánya a hétvégén szembesült vele, hogy Alan Dzagojev után Igor Gyenyiszovot is elveszíti a középpályáról. Az ekkor már Monacóban készülődő csapatnak sürgősen pótolnia kellett a játékost, és a legkézenfekvőbb megoldást válaszottták. Behívták azt az Artur Juszupovot, aki volt olyan előrelátó, hogy ugyanabban a hotelben foglalta le a nyaralását, ahol a csapat megszállt - írja a Guardian.

Artur Juszupov lassan elhiszi, hogy ott lehet az Eb-n Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

"Két hete szabadságon vagyok, úgyhogy nem vagyok csúcsformában - mondta a Zenit focistája. - Igazából fogalmam sincs, hogy éppen milyen edzettségi állapotban vagyok."

Az eddig mindössze két válogatott meccset maga mögött tudó Juszupovot olyannyira váratlanul érte a meghívás, hogy még felszerelése sem volt, amikor a csapat átrepült Párizsba a csapat bázisára. Kölcsön csukában és tréningruhában tudta le az első néhány edzést, majd hazarepült Moszkvába, hogy összeszedje a legfontosabb holmikat - mégsem játszhat az Eb-n más cipőjében.

Oroszország június 11-én Marseille-ben Anglia ellen kezdi meg Eb-szereplését, majd Szlovákiával (június 15., Lille) és végül Wales-szel (júnnius 20., Toulouse) játszik a B csoportban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről