A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
Vágólapra másolva!
A szerda délutáni, esti férfi kardvívó csapatversenyek a magyar válogatott az olaszok ellen kezd, és ez a párosítás, ami akár döntőnek is beillene, korántsem a véletlen műve, ezt bizony az olaszok kavarták ki így.

Való igaz, hogy a magyar vívók az egyéni verseny során jóval a várakozások alatt szerepeltek, hiszen Szilágyi Áron és Szatmári András már a legjobb 32 között, míg Gémesi Csanád a legjobb 16 között kiesett, de a csapatverseny mindig más, ott az egyéniben alulteljesítő vívók is képesek a csodára.

Lehet, hogy ezt nem tudják az olaszok, akik úgy intézték a kvalifikációs sorrendet, hogy a mieinkkel vívhassanak a negyeddöntőben, mutat rá a Magyar Nemzet cikke.

Szilágyi Áron
Szilágyi Áronon sok múlik majd a kardcsapatok küzdelmeiben

A párizsi játékokra mindössze nyolc csapat szerezhetett kvalifikációt, mégpedig a kvalifikációs rangsor első négy helyezettje, valamint négy földrészről egy-egy csapat.

A rangsor a következő:
1. Dél-Korea
2. Egyesült Államok
3. Magyarország
4. Franciaország
5. Egyiptom
6. Olaszország
7. Irán
8. Kanada

Ennek megfelelően a negyeddöntőkben Dél-Korea-Kanada, USA-Irán, Magyarország-Olaszország és Franciaország-Egyiptom párharcokra kerül sor. A folytatásban egy győzelem esetén Szilágyi Áronék az amerikaiakkal vívnának.

De a kérdés az, hogyan és miért lettek 6.-ok az olaszok? Nos, elintézték maguknak...

Ugyanis, ha az utolsó európai kvalifikációs viadalt a papírformának megfelelően megnyerik, akkor szerda este mi vívnánk Egyiptommal, az olaszok pedig a hazai közönség által támogatott franciákkal. 

Csakhogy szegény olaszok az Eb-negyeddöntőben váratlanul nagyon simán 45-37-re kikaptak a románoktól, így pedig a kvalifikációs rangsorban megelőzte őket Egyiptom. Ezzel pedig máris megvolt az álomsorsolás, hiszen így lekerültek a koreaiak ágáról.

Tőlünk pedig láthatóan nem tartanak, hiszen úgy vannak vele, hogy három éve 45-43-ra verték Szilágyiékat a tokiói olimpia elődöntőjében, majd a döntőben tükörsimán, 45-26-ra kikaptak Koreától.

De ez csak egy kis matek és jó nagy adag okoskodás az olaszok részéről, az igazság szerda délután derül ki a Grand Palais pástján.

Kapcsolódó cikk:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!