A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott egészen hihetetlen végjáték után kapott ki 26-25-re Norvégiától, nem is csoda, hogy az interjúkra fenntartott vegyes zónába borzasztóan letört magyar játékosok érkeztek.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

A magyar férfi kézilabda-válogatott úgy kapott ki szerdán délelőtt 26-25-re Norvégiától, hogy attól minden játékosnak és szurkolónak lesznek még évekig rémálmai. A mieink végig kézben tartották a meccset, folyamatosan vezettek 1-2 góllal, a norvégok sokszor csak tanácstalanul passzolgattak a magyar fal előtt. Teljesen esélytelennek tűntek, hogy aztán szó szerint az utolsó másodpercben mégis megnyerjék a meccset. Nem csoda, hogy letörten nyilatkoztak a magyar játékosok.

"Igazából meg sem tudok szólalni... - kezdte értékelését Lékai Máté a vegyes zónában. - Óriási küzdelem volt a pályán, nagyon kevés góllal, nagyszerű kapusteljesítményekkel, látszott, hogy mindkét csapat beleadott mindent. 

A végén kihagytunk egy ziccert, aztán érthetetlenül nem zártunk vissza a balszélsőre. De ilyen a kézilabda, ez van. Nagyon szoros volt mindkét félidő. Alaposan felkészültünk a norvégokra, és lehet, hogy nem a legszebb kézilabda volt, de mindkét csapat mindent beleadott, óriásit küzdöttünk, és tényleg nyerni szerettünk volna.

Ezért jöttünk ki a végén 5 plusz 1-es védekezésre, meg is szereztük a labdát, kár, hogy a norvég kapus kivédte a ziccert. Nem tudom, hogy lehet-e ennél jobban játszani, de az biztos, hogy a hátralévő két meccsünk közül valamelyiket meg kell nyernünk" - fogalmazott Lékai Máté. 

IMG_6860
Lékai Máté (66) és a magyar válogatott biztos, hogy nem fogja feladni a továbbjutásért vívott küzdelmet
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Arra a kérdésre, hogy lehetett-e volna ennél többet kihozni ebből a meccsből, Sipos Adrián rövid választ adott először.

Lehetett volna, ha nyerni tudunk

- mondta a sziklakemény beálló. - Be kellett volna lőni a ziccereket, és még ennél is kevesebb gólt kellett volna kapnunk. Hiába voltak remek megoldásaink és nagyon jó kapusteljesítményünk, ha egy ilyen csapat ellen győzni akarunk, akkor még ennél is több kell. 

Ami a végén történt, azt nagyon nehéz felfogni, egy ilyen meccs végén kikapni...

- nagyon szomorú, de fel kell emelni a fejet és menni tovább.

IMG_6864
Amikor már Bánhidi Bence is elsírja magát, akkor ott valami komoly dolog történt
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A magyar csapat egyik legnagyobb klasszisa, Bánhidi Bence hat góllal zárta a találkozót, de most ő sem tudott ennek örülni.

Ha nem lett volna az utolsó másodperces gól, én is azt mondanám, hogy tökéletes meccset játszottunk, de így nagyon fájó ez a vereség, mert szerintem nem ezt érdemeltük. Ilyen a sport, de azért, amikor egy csapat 59 perc 55 másodpercig úgy játszik, ahogy mi játszottunk ma és a végén kikap, azt nagyon nehéz megemészteni. De próbálunk túllenni rajta és készülni a következő meccsekre. Mindig lehet jobban játszani, és mai is megmutattuk, hogy képesek vagyunk bárkivel felvenni a versenyt.

A magyar válogatott az utolsó két csoportmeccsén előbb augusztus 2-án 9 órától Dánia, majd augusztus 4-én 16 órától a címvédő Franciaország ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!