A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A XXXIII. nyári olimpia keddi napja magyar szempontból rendkívül fontosnak ígérkezik, ugyanis először úszik a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója és egyben olimpiai címvédője, Milák Kristóf. Ma rajtolt volna a férfiak triatlonversenye, de a Szajna botrányos vízminősége miatt elhalasztották a versenyt.

A három évvel ezelőtti tokiói olimpián Milák Kristóf volt az egyetlen éremszerző magyar úszó. A 200 méter pillangó világcsúcstartója a tavaly áprilisi országos bajnokság után nagyjából egy évet kihagyott, a visszatérését követően ugyan időeredményei nem közelítették meg a legjobbját, de az ob-n, majd júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre olimpiai számaiban.

MILÁK Kristóf, úszó országos bajnokság, úszó ob
Milák Kristóf szenzációsan tért vissza
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kedden az előfutamokat és az elődöntőket rendezik 200 pillangón - ahol Milákon kívül Márton Richárd is érdekelt lesz - és férfi 100 gyorson, amelyben Németh Nándor lesz a magyar induló, női 1500 gyorson pedig Jackl Vivien juthat be a másnapi fináléba. Ha sikerrel veszi a hétfői előfutamot, kedden Sárkány Zalánért is lehet majd szorítani 800 gyorson.

A triatlonversenyek megrendezése hónapok óta témát szolgáltat szakmai berkekben és a sajtóban is. Bár múlt héten már biztató hírek érkeztek, az úszás helyszínéül szolgáló Szajna vízminősége a hétvégén megint romlott, így vasárnap és hétfőn sem lehetett benne edzeni. A szervezők ugyan optimisták voltak, így de kedd hajnalban eldőlt, hogy szerdára halasztják a férfiak versenyét, amelyben két magyar, Bicsák Bence és Lehmann Csongor lesz érdekelt.

A Mars-mező Arénában egy nap szünet után ismét tatamira lép két magyar dzsúdós is: három éve Özbas Szofi (63 kg) és Ungvári Attila (81 kg) is helyezetlenül zárt, ezúttal mindketten szeretnének jobb eredményt elérni.

hirdetés

Az asztaliteniszező Póta Georgina szombaton nagyszerű győzelmet aratott az egyes első fordulójában, kedden vagy szerdán, a 32 között pedig a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper hétfői párharcának továbbjutója vár majd rá. 

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz az egypár negyeddöntőjében száll vízre kedden a Vaires-sur-Marne-i pályán, az ukrán származású ökölvívó Akilov Pylyp pedig a 80 kilós súlycsoport nyolcaddöntőjében lép ringbe. Ellenfele a harmadik kiemelt ukrán Olekszandr Hiznyak lesz, aki Tokióban ezüstérmes volt középsúlyban (75 kg), amelyben világbajnoknak is mondhatja magát.

A férfi vízilabdázók a franciák elleni győztes rajt után második csoportmérkőzésükön az Európa-bajnok spanyolok ellen ugranak medencébe, az egy-egy sikerrel és vereséggel álló női kézilabdázók keddi ellenfele pedig Angola lesz egy újabb győzelem reményében.

EVEZÉS (Vaires-sur-Marne-i evezős pálya)
9.30: negyeddöntő - férfi egypár (Pétervári-Molnár Bendegúz)

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna)
10.00: női egyes, második forduló (Póta Georgina)

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
10.00: női 63 kg (Özbas Szofi) és férfi 81 kg (Ungvári Attila) - mérkőzések a negyeddöntőig

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok - férfi 200 m pillangó (Márton Richárd, Milák Kristóf), férfi 100 m gyors (Németh Nándor), női 1500 m gyors (Jackl Vivien)

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
16.00: NŐI 63 KG ÉS FÉRFI 81 KG - vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)
női csoportmérkőzés:
B csoport:
16.00: MAGYARORSZÁG-Angola

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):
20.32: férfi 80 kg, nyolcaddöntő, Akilov Pylyp-Olekszandr Hiznyak (ukrán)

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
20.30: elődöntők, döntők - férfi 100 m gyors (ed, Németh Nándor?), férfi 200 m pillangó (ed, Márton Richárd?, Milák Kristóf?), FÉRFI 800 M GYORS (Sárkány Zalán?)

VÍZILABDA (Vizes Központ)
férfi csoportmérkőzés:
B csoport:
21.05: MAGYARORSZÁG-Spanyolország

hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sporteseményről sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.  

 

Kövesd a nyár legizgalmasabb sportpillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor! Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek itt: https://www.directone.hu/sport/ 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!