A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A horvát játékosok sem fognak térdelni az Eb-mérkőzések előtt

fbl Horizontal
From top (L-R) Croatia's defender Duje Caleta Car, Croatia's forward Bruno Petkovic, Croatia's defender Dino Peric, Croatia's forward Ante Rebic, Croatia's goalkeeper Dominik Livakovic, Croatia's forward Ivan Perisic, Croatia's defender Borna Barisic, Croatia's midfielder Marcelo Brozovic, Croatia's defender Tin Jedvaj, Croatia's midfielder Nikola Vlasic, Croatia's midfielder Luka Modric pose prior the Euro 2020 Group E football qualification match between Croatia and Slovakia at the Rujevica Stadium in Rijeka, Croatia on November 16, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Luka Modric, a horvát válogatott aranylabdás csapatkapitánya, elmondta, a délszláv válogatott játékosai nem fognak térdelni a mérkőzéseket megelőzően.
Vágólapra másolva!

"Leszögezhetem, hogy nem fogunk térdelni. Nincs különösebb oka, egyszerűen megbeszéltük a csapattal, és így döntöttünk. De ez nem jelenti azt, hogy ne állnánk ki a rasszizmus, vagy bármilyen más, a futballpályákon előforduló diszkrimináció ellen" – idézi a BBC a horvát válogatott aranylabdás, vb-ezüstérmes kapitányát.

Luka Modric Forrás: AFP/Denis Lovrovic

"Természetesen elítéljük az ilyen viselkedést, de nem gondoljuk, hogy az ilyen problémákra a térdelés lenne a megoldás. Van számos más módja is a tiltakozásnak. A lényeg: Horvátország nem fog térdelni" – szögezte le a Real Madrid sztárja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!