A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ronaldóék könnyedén győztek Izrael ellen - videó

Portugal v Israel - International Friendly Football Match 2020 2021 Pedro Fiuza fiuza foto lisbon lisboa soccer sports friendly Israel international friendly football match UEFA EURO 2020 European Championship Jose Alvalade stadium Pedro Fiúza Cristiano R
Cristiano Ronaldo of Portugal (C ) celebrates after scoring a goal during the international friendly football match between Portugal and Israel, at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, on June 9, 2021, ahead of the UEFA EURO 2020 European Championship. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A pénteken kezdődő Európa-bajnokságon a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő címvédő Portugália nagyon könnyedén játszva 4-0-ra legyőzte Izraelt Lisszabonban a torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.
Vágólapra másolva!

Ha Fernando Santos a megszokások embere, akkor a nagy tornák előtti utolsó felkészülési meccseihez hasonlóan ezúttal is azt a tizenegyet küldte pályára, amelyik jó eséllyel kezdeni fog a magyar csapat ellen június 15-én a Puskás Arénánban.

Nagy lendülettel kezdett az Eb-címvédő portugál csapat, Cristiano Ronaldo már a 30. másodpercben a vendégek ötösén toporzékolt egy kihagyott helyzet után, három percel később pedig újra a Juventus sztárja hagyott ki egy ziccert, míg a 10. percben a felső léc hárította Diogo Jota bombáját.

Az izraeliek másodpercekre sem jutottak át a hazai térfélre, az első negyedóra rohamai után azonban rendezték a védekezésüket, amivel valamelyest le tudták fékezni a Ronaldóéket. Ettől persz meg jöttek a hazai helyzetek, Ofir Marciano kapusnak előbb kézzel kellett védenie Bruno Fernandes, majd lábbal Ronaldo lövését – mindkét védés bravúr volt.

De nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb góllá érik a nyomasztó portugál fölény, amire a 42. percig kellett várni, akkor Joao Cancelo alapvonalról visszagurított labdáját bombázta a kapuba Bruno Fernandes.

  • A Manchester United sztárja 2019 novembere után lőtt újra gólt a válogatottban

Két percet sem kellett várni a következő gólra, akkor Bruno Fernandes kiugratása után lőtte a labdát az izraeli kapus lábai között a kapuba.

  • Cristiano Ronaldo a 175. mérkőzésén a 104. gólját szerezte
  • Izrael a 42. nemzeti csapat, amelyik ellen betalált Ronaldo

A második félidőre Diogo Jota helyére André Silva érkezett, a játék képe azonban semmit sem változott: az izraeliek egy-két passz erejéig tudták megtartani a labdát, a portugálok pedig vagy túljátszották a helyzeteket, vagy egy blokk ért időben a labda elé, vagy Marciano védett bravúrral, mint a 60. percben Bernardo Silva ziccerénél.

Ronaldo a 71. percben sétált le a pályáról, ahogy Bernardo Silva és William Carvalho, de ekkor már nem volt fent a kezdők közül Ruben Días és Ruben Neves sem. André Silva után Danilo Pereira, Joa Moutinho, Goncalo Guedes és Renato Sanches lépett pályára.

Az utolsó húsz percre enyhült a portugál nyomás, sőt egy helyzetig még az izraeliek is eljutottak, hogy a félidő, egyben a mérkőzés utolsó öt percére ismét megrázza magát a portugál csapat. A 86. percben előbb Joao Cancelo tekert ballal a jobb alsó sarokba:

Majd, amikor már lejárt a 90. percben, Bruno Fernandes lőtt hatalmas gólt a jobb felső sarokba, először szerezve két gólt a válogatottban.

Portugália tehát 4-0-ra megnyerte az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését. A csapat csütörtökön utazik Budapestre, ahol egyrészt a csapat főhadiszállása lesz, másrészt pedig június 15-én kedden 18 órakor megkezdi szereplését a tornán Magyarország ellen a Puskás Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!