Eldőlt, hol folytatja az angolok szövetségi kapitánya a foci-Eb után

Anglia - Skócia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, D csoport, Wembley Stadion, London, 2021.06.18.
England's coach Gareth Southgate is seen before the UEFA EURO 2020 Group D football match between England and Scotland at Wembley Stadium in London on June 18, 2021. (Photo by Matt Dunham / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott élén marad az Európa-bajnokság után is Gareth Southgate szövetségi kapitány. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) elégedett az 50 éves szakember munkájával, aki a 2022-es katari világbajnokság idején is a nemzeti csapat edzője lesz.
Vágólapra másolva!

A The Guardian megírta, hogy az FA vezérigazgatója, Mark Bullingham elégedett a szövetségi kapitány munkájával, sőt, azt szeretné, ha Southgate a 2024-es Európa-bajnokság idején is az angol válogatottat irányítaná.

Anglia az idei Eb-n 7 ponttal a D csoport élén végzett, de az igazi teszt Németország ellen vár rá a nyolcaddöntőben.

- méltatta a szövetségi kapitányt Bullingham.

Gareth Southgate egyelőre élvezi a bizalmat Forrás: AFP/Matt Dunham

"Minden szempontból jól végzi a munkáját, a pályán és azon kívül egyaránt. Száz százalékig élvezi a bizalmat és a támogatást, függetlenül attól, milyen eredmény születik majd kedden a németek ellen. Már a csoportkör előtt is azt szerettük volna, hogy folytassa a munkát" - tette hozzá a szövetség vezérigazgatója.

Az angol válogatott kedden 18 órától a Wembley-ben lép pályára Németország ellen a nyolcaddöntőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!