Németország nagyon megverte a két öngólt is rúgó Portugáliát

Portugália - Németország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.19.
MUNICH, GERMANY - JUNE 19: Kai Havertz of Germany scores their side's first goal past Ruben Dias (L) and Rui Patricio of Portugal during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Portugal and Germany at Football Arena Munich on June 19, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Schrader - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A német válogatott a franciáktól gyenge játékkal elszenvedett vereség után rendkívül magabiztosan, látványosan, jól focizva győzte le 4-2-re a címvédő Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarországot is felvonultató F csoportjának 2. fordulójában. Az utolsó körben a magyar csapat lép pályára Münchenben Thomas Müllerék ellen.
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy a magyar válogatott elképesztő küzdelemben 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Arénában a világbajnok franciák ellen, Münchenben a német és a portugál válogatott csapott össze egymással. A németek győzelmi kényszerben voltak, mert az első körben hazai pályán 1-0-ra kikaptak a franciáktól.

Német szempontból borzalmasan kezdődött a meccs. A 15. percben ugyanis megszerezte a vezetést a portugál válogatott. Jota balról adott középre, s a kapu előtt a legjobb ütemben érkező Cristiano Ronaldo megszerezte a vezetést a portugál válogatottnak.

Ám ami ezek után következett, az a portugálok szempontjából egészen elképesztő volt: az ibériai csapat ugyanis két öngólt rúgott.

A 35. percben Kimmich-Gosens volt a labda útja, és utóbbi lövésébe Rúben Dias ért bele, Rui Patríció tehetetlen volt. És még mielőtt magukhoz térhettek volna a portugálok, a 39. percben jött a következő öngól, Gosens beadása után a menteni igyekvő Raphaël Guerreiro lőtt közelről a saját kapujába.

Kai Havertz a BL-döntő után az Eb-n is betalált Forrás: Getty Images/Matthias Schrader

A portugál csapat lett az Eb-k történetében az első európai együttes, amelyik egy meccset két öngólt is lőtt.

Fordulás után folytatódott a német gálaelőadás: az 51. percben ismét Gosens volt az előkészítő, ezúttal azonban nem volt szüksége portugál segítségre, mert tökéletes ütemben érkezett Kai Havertz, aki 3-1-re alakította a végeredményt.

A 60. percben pedig Gosens is megkapta megérdemelt jutalmát, Kimmich beadása után szerezte meg a negyedik német gólt.

A portugál csapatban ekkor már Rafa Silva és Renato Sanches is a pályán volt, majd Joao Moutinho is érkezett, miközben Löw a remeklő Gosens helyére Halstenberget, Hummels helyett pedig Emre Cant küldte be. Nem ezért, de a 67. percben szépítettek a portugálok, Ronaldo középre kanalazott labdáját Diogo Jota kotorta be – némi videózás után meg is adta a játékvezető a találatot.

Diogo Jota szerezte meg a második portugál gólt Forrás: Getty Images/Matthias Hangst

A 2016-os Eb-n is volt a portugáloknak egy hatgólos meccsük, akkor Magyarországgal játszotak 3-3-at. Az viszont biztosan nem vígasztalta Fernando Santost, hogy a csapata lett az első, amelyik címvédőként négy gólt kapott.

Löw pályára küldte a Bayern kiváló középpályását, a sérüléséből visszatéről Leon Goretzkát, valamint Niklas Sülét, míg portugál kollégája a 83. percben szánta rá magát a Bundesliga előző idényében 28 gólt szerző André Silva beküldésére.

De az Eintracht Frankfurt csatára már nem tudott új lendületet adni a portugál csapatnak, így Németország magabiztosan győzött és szerezte meg a három pontot.

Eredmény, F csoport, 2. forduló:
Németország–Portugália 4-2 (2-1)
gól: Rúben Dias 34. (öngól), R. Guerreiro 39. (öngól), Havertz 51., Gosens 60., ill. Ronaldo 15., Jota 67.

korábban:
Magyarország–Franciaország 1-1 (1-0)
gól: Fiola 45+2., ill. Griezmann 67.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!