Eriksen-ügy: botrány tört ki Írországban egy tévés szakkommentátor otromba megjegyzése miatt

fbl Horizontal
Former Irish footballer Ronnie Whelan holds up a slip of paper after drawing France from the pot during the UEFA Euro 2020 football competition qualifying draw in Dublin on December 2, 2018. (Photo by Paul FAITH / AFP)
Vágólapra másolva!
A csütörtök esti Dánia-Belgium (1-2) Eb-mérkőzés 10. percében 1 percre megállt a játék, mert a focisták a dán Christian Eriksenre emlékeztek, aki a finnek elleni meccsen esett össze, és akit a klinikai halál állapotából hoztak vissza az orvosok. Az ír tévében szakkommentátorként dolgozó Ronnie Whelan mindezt látva olyan megjegyzést tett, amely után elszabadult a pokol Írországban.
Vágólapra másolva!

Ronnie Whelan Írország egyik legismertebb focistája, aki a válogatottal ott volt az 1988-as Európa-bajnokságon, illetve az 1990-es és 1994-es világbajnokságon is. Az ír tévében most ő volt a szakkommentátor. Amikor Koppenhágában a 10. percben megállt a játék a dán-belga meccsen, Whelan értetlenkedni kezdett.

- mondta Whelan. A műsorvezető is érezte, hogy ebből baj lehet, mert gyorsan közbevágott, és a szakmai kérdésekre terelte a szót. Néhány perc múlva azonban kiderült, hogy az ír nézők nem süketek. A tévé közösségi oldalán és a Twitteren is elkezdtek ömleni a bejegyzések, amelyekben szidták Whelant az otromba megjegyzés miatt.

A dolog érdekessége, hogy hat nappal ezelőtt az M4 Sport stúdiójában szakértőként dolgozó Bognár György is olyan megjegyzéseket tett Eriksen összeesése után, amely miatt bocsánatot kellett kérnie a Paks edzőjének.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!