A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Svájcban dolgozó magyar másodedző szerint hatalmas csalódás a svájciak veresége

fbl TOPSHOTS Horizontal WORLD CUP FOOTBALL HEADSHOT DISAPPOINTED HAND ON FACE
Switzerland's midfielder #23 Xherdan Shaqiri reacts to a missed chance during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Portugal and Switzerland at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 6, 2022. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Kádár Zoltán, a Young Boys labdarúgócsapatának másodedzője szerint óriási csalódást okozott a svájci válogatott, amely kedden kiütéses, 6-1-es vereséget szenvedett Portugáliától a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében.
Vágólapra másolva!

A székelyföldi származású tréner a közmédiának nyilatkozva leszögezte: előzetesen úgy vélték, hogy bárki - így Portugália - ellen is, egy jó napot kifogva győzhet a svájci csapat. Így a legnagyobb kritika, amelyet az országban megfogalmaztak a nemzeti együttes felé, az volt, hogy a futballisták nem adtak bele mindent.

A svájciak sztárja, Shaqiri arcán ott van minden érzelem a vereséggel kapcsolatban Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Beszélhetünk a taktikáról, felállásról, de ami hiányzott a játékosokból, az a lelkesedés, meggyőződés volt és az az akarat, hogy továbbra is ott szeretnénk lenni a világbajnokságon"

- szögezte le Kádár. Közölte, mivel ez a találkozó volt az utolsó nyolcaddöntő, a svájciak már annak tudatában léptek pályára, hogy továbbjutás esetén a Spanyolországot tizenegyesekkel búcsúztató Marokkó vár rájuk. Egyedülálló esély lett volna a világbajnokág elődöntőjébe bekerülni - tette hozzá.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!