Vágólapra másolva!
Pedro Cortes, a spanyol labdarúgóklub, a Valencia elnöke kijelentette, óriási félreértés az a sajtóban megjelent hír, amely szerint a középpályás Gaizka Mendieta eladó. Az egyesület első embere ennek az ellenkezőjét állítja.

"Mendieta nem eladó, mert ő a csapat szerves része" - jelentette ki az elnök ellentmondást nem tűrően a spanyol sajtóban, azok után, hogy az újságírók faggatták azzal kapcsolatban, hogy a Real Madrid és a Lazio is bejelentkezett a hosszútávfutóból lett középpályásért: "Csak akkor hagyhatja el a klubot, ha az iránta érdeklődő egyesület kivásárolja őt a futó szerződéséből. De nem a pénz számít: inkább éhen halok, mint hogy eladjam Mendietát!"

A Mendietával kapcsolatos híresztelések akkor láttak napvilágot, amikor egy Andorrában tartott sajtótájékoztatón a játékos vonakodott a jövőjére vonatkozó kérdések megválaszolásától. Cortes kijelentette, a Lazio 41 millió dollárért ajánlott Mendietáért. A Real Madrid szintén jelezte érdeklődését, de a királyi klub elnöke, Florentino Perez elmondta, nincsenek felkészülve arra, hogy kivásárolják szerződéséből a játékost, ez potom 51 millió dollárjába kerülne a Realnak.

"Két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy Mendieta a mi játékosunk legyen" - nyilatkozta Perez. - "Az első, hogy a játékos kifejezze átigazolási szándékát, a másik, hogy a Valencia bele is egyezzen Mendieta elmenetelébe. Mi csak minden feltétel megvalósulása esetén vagyunk hajlandók kifizetni a csillagászati lelépési összeget."

A Real sportigazgatója, Jorge Valdano már a 66 millió dollárért megvásárolt Zidane bemutatását követően egy rádióinterjúban logikusan érvelt: "Őrültség lenne 51 millió dollárt kiadnunk Mendietáért. Egy már nagyszerű középpályás sorhoz jöhetne mintegy ráadásnak, de nem vesztettük el a fejünket, hogy kísérletet tegyünk a szerződtetésére."

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)

Mindent egy helyen az Eb-ről