Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!

Etikátlan cselekedetekre derült fény Salt Lake Cityben, nem bűnesetekre



Az 50 ezer oldalnyi dokumentum áttekintése után született 300 oldalas vizsgálati anyag Craig Peterson lényeges szerepét is kiemelte. Ő felelt 1990-től a pályázat pénzügyeiért, és a házigazdai jog 1995-ös elnyerését követően a megalakult szervezőbizottság (SLOC) tagja lett.

Robert Garff, a SLOC elnöke a jelentést ismertető sajtótájékoztatón leszögezte: Welch és Johnson jogosulatlanul juttatott pénzt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság több tagjának, majd akciójukat összehangolt erőfeszítéssel próbálták eltitkolni a pályázati bizottság más tagjai elől. Garff szavai szerint senki sem vitatta annak idején a szavazatok biztosításának szükségességét, de "az nem volt a terv része, hogy a két vezető közvetlenül utal át pénzt NOB-tagoknak". Elmondta azt is, hogy a pályázattal foglalkozó testület többi tagját - bár jobban is ügyelhettek volna a szervezeten belül történtekre - nem teszik felelőssé Welch és Johnson túlkapásaiért.

Beth Wilkinson, a szervezőbizottság jogi képviselője hozzátette: a jelentés etikátlan cselekedetekre derített fényt, nem pedig bűnesetekre.
(MTI)

Ajánló:

Mindent egy helyen az Eb-ről