Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!

Samaranch: "Hamarabb kellett volna közbelépnem"

Juan Antonio Samaranch, a NOB elnöke pénteken úgy nyilatkozott, hogy alulbecsülte a problémát, amely a Salt Lake City-i olimpia körül kirobbant korrupciós botrányhoz vezetett, és hamarabb kellett volna közbeavatkoznia.

Samaranch, akiről bizalmi szavazást tartanak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő heti rendkívüli ülésén, az olasz La Gazzetta dello Sport című újságnak úgy nyilatkozott: "Alulbecsültem, mi folyik az olimpiai nevezések körüI. Egyszerűbb és kontrollálhatóbb mecsanizmusra lett volna szükség. Változtatásokra van szükség." - mondta.

A kérdére válaszolva, miszerint érez-e személyes felelősséget a valaha volt legnagyobb megvesztegetési botrány kirobbanása miatt, azt felelte: "Csak egyvalami róható fel nekem: az, hogy nem ismertem fel, hogy már korábban közbe kellett volna lépnem drasztikusan, hogy ne alakulhasson ki ilyen viszony a NOB és kandidáló városok között."

Majd hozzátette: "A főnöknek kell felelnie, és én így teszek majd az ülés során."

Samaranch, aki továbbra is ellenáll a lemondását követelőknek, úgy nyilatkozott a Gazzetta dello Sportnak, hogy 15 év munkáját és sikereit nem rombolhatja le egy ilyen súlyos botrány sem.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.

Ajánló:

Mindent egy helyen az Eb-ről