Vágólapra másolva!
Az utóbbi két világ- és három Európa-bajnokságon diadalmaskodó Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov orosz kettős győzött a torinói téli olimpia jégtánc számában, a Hoffmann Nóra, Elek Attila duó a 17. lett.

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes magyar páros - amely a kötelező és az original után a 19. volt - flamencót táncolt a jégen, s mindezt nagyszerűen, látványos elemekkel tarkítva tette. Ezt jól bizonyítja, hogy szabadkorcsolyázása jobban sikerült két előtte álló kettősnél is, igaz, közülük csak a franciákat sikerült megelőzniük, az amerikaiakat nem. A verseny közben kiderült, hogy a hatodik Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon kanadai duó sérülés miatt visszalépett, így aztán Hoffmannék két helyet tudtak javítani.

"Nagyon élveztük a versenyt, és elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Zavaró volt, hogy a kűrben az első mozdulatnál kicsaptam a hajamból egy csatot, ezért vigyáznunk kellett, hogy a folytatásban nehogy rámenjünk, mert annak bukás lett volna a vége. Reálisan nézve legfeljebb a 17. helyre lehettünk volna jók, tőlünk ebben a mezőnyben ez a maximum. Számunkra vége az olimpiának, és most szeretném cáfolni azokat a pletykákat, melyek szerint Attilával szétválnánk, és egy kanadai fiúval állnék össze" - mondta Hoffmann Nóra.

"Úgy gondolom, hogy majdnem a legjobb formánkat futottuk. A kötelező és a kűr remekül sikerült, az originalban ugyan voltak hibák, ám a többiekhez képest az sem volt rossz, mert mi legalább nem estünk el. December óta fáj a torkom, nem tudtam meggyógyulni teljesen, egy-egy futás végén alig tudom visszatartani a köhögést. Szerdán utazunk haza, de előtte még itt elmegyünk síelni egyet, aztán otthon megkezdjük a felkészülést a vb-re. Akik jól szerepelnek Torinóban, dobogósok lesznek, várhatóan a pihenés mellett döntenek a vb helyett" - értékelte az olimpiai teljesítményt és vázolta a terveket Elek Attila.

Az előző napi originalhoz képest - amikor több esélyes is bukott - nem voltak nagy helycserék. A hétfői kűrt első helyről kezdő Navka, Kosztomarov kettős magabiztosan nyert, és szerezte meg első olimpiai aranyérmét. Ez az egység Salt Lake Cityben még a tizedik volt.

Második helyen a vb-ezüstérmes, a Négy Kontinens-viadalt háromszor is megnyerő Tanith Belbin, Benjamin Agosto amerikai, a harmadikon pedig a vb-harmadik, kétszeres Eb-második Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov ukrán kettős végzett.

műkorcsolya, jégtánc:
1. Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov (Oroszország) 200,64 pont
2. Tanith Belbin, Benjamin Agosto (Egyesült Államok) 196,06
3. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (Ukrajna) 195,85
...17. Hoffmann Nóra, Elek Attila 149,47

Mindent egy helyen az Eb-ről